עוגת שיפון תפוז לייט
/ רוני ונציה
העוגה הביתית האהובה ביותר. קלילה ולחה ומדיפה ארומה של קליפות תפוזים. היא לא פחות טובה מעוגת שיפון רגילה, ללא תחליפים וללא כולסטרול - והיא דלת קלוריות. לאכול בהנאה, בלי רגשות אשמה.
|
חומרים (12 מנות)
|
1.5 כוסות (220 גרם) קמח לעוגות (שטיבל מס' 5) מנופה |
2 כפיות אבקת אפייה |
1/4 כפית מלח |
2/3 כוס סוכר |
1/2 כוס שמן |
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי |
קליפה מגוררת מ-3 תפוזים גדולים |
6 חלבונים בטמפרטורת החדר |
1/4 כפית קרם אוף טרטר (להשיג במדף התבלינים) |
2 כפות אבקת סוכר מנופה |
כלים: |
תבנית עם חור בקוטר 24 ס"מ, משומנת |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- מנפים לקערה גדולה ורחבה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמן, המיץ וגרידת התפוזים, ובשלב זה לא מערבבים.
- בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם הקרם-אוף-טרטר לקצף לבן ורך. בהדרגה מוסיפים את אבקת הסוכר, ומקציפים לקצף יציב וגמיש, ומניחים בצד.
- בעזרת כף עץ מערבבים את תערובת הקמח והשמן לתערובת אחידה. מקפלים פנימה שליש מהקצף, ולאחר מכן מקפלים את יתרת הקצף בפעמיים.
- מעבירים לתבנית. מעבירים סכין בתוך התערובת מסביב, לשחרור בועות אוויר. אופים 30-35 דקות, או עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום, היא קפיצית למגע, וכשמחדירים קיסם פנימה הוא יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת 10 דקות. מעבירים סכין קטנה מסביב לדפנות ולגליל המרכזי לשחרור, הופכים, וממשיכים לצנן על רשת.
|
חזרה |