שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שיפון תפוז לייט / רוני ונציה

העוגה הביתית האהובה ביותר. קלילה ולחה ומדיפה ארומה של קליפות תפוזים. היא לא פחות טובה מעוגת שיפון רגילה, ללא תחליפים וללא כולסטרול - והיא דלת קלוריות. לאכול בהנאה, בלי רגשות אשמה.


חומרים (12 מנות)
1.5 כוסות (220 גרם) קמח לעוגות (שטיבל מס' 5) מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2/3 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
קליפה מגוררת מ-3 תפוזים גדולים
6 חלבונים בטמפרטורת החדר
1/4 כפית קרם אוף טרטר (להשיג במדף התבלינים)
2 כפות אבקת סוכר מנופה
כלים:
תבנית עם חור בקוטר 24 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  2. מנפים לקערה גדולה ורחבה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמן, המיץ וגרידת התפוזים, ובשלב זה לא מערבבים.
  3. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם הקרם-אוף-טרטר לקצף לבן ורך. בהדרגה מוסיפים את אבקת הסוכר, ומקציפים לקצף יציב וגמיש, ומניחים בצד.
  4. בעזרת כף עץ מערבבים את תערובת הקמח והשמן לתערובת אחידה. מקפלים פנימה שליש מהקצף, ולאחר מכן מקפלים את יתרת הקצף בפעמיים.
  5. מעבירים לתבנית. מעבירים סכין בתוך התערובת מסביב, לשחרור בועות אוויר. אופים 30-35 דקות, או עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום, היא קפיצית למגע, וכשמחדירים קיסם פנימה הוא יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת 10 דקות. מעבירים סכין קטנה מסביב לדפנות ולגליל המרכזי לשחרור, הופכים, וממשיכים לצנן על רשת.


חזרה