שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קאפקייק שוקולד / רוני ונציה

ה"קאפ-קייק" היא עוגה אישית קלאסית אמריקנית של פעם, עם ציפויי קרמים עשירים בכל הצבעים, מקושטים בסוכריות צבעוניות ופרחים מסוכרים, אהובות על מבוגרים וילדים כאחד. השם נולד בסוף המאה ה-19 לעוגה שכמותה נמדדה בספל (קאפ), וגם כיום נוהרים אנשים ועומדים בתורים ארוכים בניו-יורק כדי לטעום קאפקייק איכותי בקונדיטוריות מתמחות, וכמה שיותר קרם - יותר טוב.


חומרים (12 מנות)
1/4 כוס קקאו מנופה
8 כפות קפה נוזלי פושר (או מים)
1/4 כוס מים
1 כפית תמצית וניל טהור
1.25 כוסות קמח
3/4 כפית אבקת סודה
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
75 גרם שוקולד מריר מומס
לציפוי:
225 גרם חמאה רכה
1/3 1 כפות חלב
175 גרם שוקולד מומס ומצונן לחום פושר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס אבקת סוכר מנופה
סוכריות צבעוניות לקישוט
כלים:
תבנית שקעים למאפינס של 12 יחידות, מרופדת בעטרות נייר
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  2. בקערה קטנה מערבבים את הקקאו, הקפה, המים והווניל במזלג.
  3. מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת הסודה והמלח.
  4. בקערת מערבל מקציפים את החמאה והסוכר, לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את הביצה ומקציפים היטב. מוסיפים את החלמון, מערבבים, ומוסיפים את השוקולד המומס לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם תערובת הקקאו ב-3 פעמים, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.
  5. מעבירים לשקעים, וממלאים עד 2/3 גובהם. אופים 22-20 דקות עד שהעוגיות קפיציות למגע. מצננים צינון מלא על רשת לפני שמצפים.
  6. אופן הכנת הציפוי: בקערת מערבל מקציפים היטב את החמאה, עד שהתערובת קרמית ואוורירית. במהירות נמוכה ובהדרגה מוסיפים את החלב, ומקציפים לתערובת חלקה. מוסיפים את השוקולד המומס, ומערבבים. מוסיפים את הווניל ומקציפים 3 דקות. בהדרגה מוסיפים את אבקת הסוכר, ומקציפים לתערובת קרמית, נוחה למריחה.
  7. אופן ההרכבה: מורחים כל עוגייה בשכבת קרם עבה, ומפזרים סוכריות צבעוניות מעל, לקישוט.

חזרה