שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת אגסים / רוני ונציה

עוגה ביתית מצוינת שרוני ונציה טעמה בבית-הקפה / קונדיטוריה "מתוקה" בתל-אביב. העוגה לחה, עסיסית ומלאה בקוביות אגסים, שבושלו ביין אדום בניחוח תפוז וקינמון, וקיבלו ארומה מיוחדת וצבע אדום נאה. מכינים את האגסים יום יומיים מראש.


חומרים (10 מנות)
חומרים לאגסים:
1 בקבוק יין אדום יבש
1/4 כוס סוכר
קליפה מסולסלת מ-1 תפוז
2 מקלות קינמון
4 אגסים בינוניים,קלופים
לעוגה:
1.25 כוסות סוכר
3 ביצים קטנות בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס נוזל יין (שהתקבל מהשריית האגסים, ראו בהמשך)
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
2.25 כוסות (360 גרם) קמח תופח
אבקת סוכר לקישוט
200 גרם חמאה רכה
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ,משומנת
אופן ההכנה
  1. בסיר בינוני שמים את היין, הסוכר, קליפת התפוז ומקלות הקינמון, ומביאים לאט לרתיחה.
  2. מוסיפים את האגסים ומבשלים על להבה בינונית, ברתיחה נמוכה, ללא כיסוי, כ-1/2 שעה, עד שמתרככים מעט, אבל עדיין קשים (ולא רכים מדי). מסירים מהאש, מצננים בסיר צינון מלא בטמפרטורת החדר. מעבירים את האגסים עם נוזלי היין לקופסה אטומה, ושומרים במקרר עד יומיים.
  3. אופן הכנת העוגה: מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
  4. חותכים את האגסים (ללא הליבה) לקוביות בגודל 1 ס"מ. שומרים 1/4 כוס נוזל יין.
  5. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר במהירות בינונית כ-4 דקות, לקבלת תערובת קרמית ותפוחה מעט. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הווניל. מוסיפים לסירוגין, במספר פעמים ולפי הסדר, את נוזל היין, השמנת והקמח. מערבלים היטב לאחר כל הוספה, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  6. מעבירים 1/2 מכמות התערובת לתבנית. מפזרים מעל 2/3 מכמות קוביות האגסים. מעבירים את יתרת התערובת מעל, ומיישרים. מפזרים את יתר האגסים מעל פני העוגה.
  7. אופים כשעה או יותר עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום, וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.
  8. מפזרים אבקת סוכר לקישוט על השוליים ומגישים.




חזרה