שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת לימונים / רוני ונציה

עוגה מקורית נהדרת: לחה, עם אבקת שקדים, גדושה בפיסות קליפת לימון קטנות צלויות, מרירות-חמצמצות, ומעוטרת בפרוסות לימון מסוכרות. בקיצור, חגיגה לאוהבי הלימון.


חומרים (10 מנות)
ללימונים צלויים:
2 לימונים גדולים עם קליפה עבה
1/2 כוס סוכר
לעוגה:
3/4 כוס (100 גרם) קמח
1 כף אבקת אפייה
3/4 כוס (80 גרם) שקדים טחונים לאבקה
100 גרם חמאה רכה
75 גרם מרגרינה רכה
3/4 כוס ו-2 כפות (185 גרם) סוכר
3 ביצים טרופות
לפרוסות לימונים מסוכרות:
1-2 לימונים גדולים
1 1/4 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
כלים:
תבנית אפייה שטוחה (לא מאלומיניום)
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  2. בסיר בינוני ממלאים מים ומביאים לרתיחה. שוטפים את הלימונים ושמים אותם במים הרותחים, חולטים 5 דקות ברתיחה בינונית (להסרת מרירות). מצננים.
  3. פורסים את הלימונים לשמיניות, וחותכים כל שמינית לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ. מפזרים את החתיכות בתבנית האפייה ומפזרים מעל את הסוכר. אופים 15 דקות, עד שהחתיכות רכות. מצננים על רשת.
  4. אופן הכנת העוגה: מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את השקדים ומערבבים.
  5. בקערת מערבל מקציפים את החמאה, המרגרינה והסוכר במהירות בינונית, לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  6. מוסיפים את הביצים בהדרגה, מעט בכל פעם, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. לאחר הוספה של כמחצית מתערובת הביצים, מוסיפים 2-1 כפות קמח (למניעת פירוק התערובת). מקפלים פנימה את יתרת הקמח במרית, ומקפלים את פיסות הלימון הצלויות ללא המיצים שנשארו. מעבירים לתבנית.
  7. אופים כ-40 דקות עד ששולי העוגה נפרדים מהתבנית, וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי (לאחר 25 דקות, כשהעוגה מתחילה להשחים, מכסים בקלילות בנייר אלומיניום).
  8. מצננים בתבנית על רשת 15 דקות. משחררים מהתבנית, וממשיכים לצנן על רשת.
  9. אופן הכנת פרוסות לימון מסוכרות (לא הכרחי): שוטפים את הלימונים ופורסים לרוחב לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. מסירים את הגרעינים. שורים את פרוסות הלימון בקערת מים 15 דקות. מחליפים את המים פעמיים בזמן ההשרייה ומסננים.
  10. בסיר גדול ורחב שמים את המים והסוכר ומביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך ערבוב בכף עץ עד שהסוכר נמס. מרתיחים על אש בינונית-נמוכה 5 דקות, ללא ערבוב, לקבלת סירופ קל. שמים את הפרוסות בשכבה אחת ומבשלים על אש נמוכה, ללא מכסה כ-20 דקות, כאשר הסירופ מבעבע חלש מאוד (אסור להרתיח), עד שהפרוסות רכות. הופכים אותן פעם אחת באמצע הבישול. מעבירים את הפרוסות בעזרת כף מחוררת למגש גדול, ומניחים לצינון. שומרים את הסירופ שנותר במחבת.
  11. מברישים מעט מהסירופ שנותר על פני העוגה, ומניחים מעל את פרוסות הלימון לקישוט בעיגולים.


חזרה