שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת תפוחים וקרמל הפוכה / רוני ונציה

עוגות ביתיות, הפוכות עם פירות, הן יפות וגם טעימות. בעוגה שלפניכם, שכבת פרוסות תפוחים מקורמלים משתלבת עם עוגה פשוטה וקלילה. במיטבה היא מוגשת חמה, ישר מהתנור, אבל מצויינת גם בטמפרטורת החדר, עם קרם פרש או קצפת בצד.


חומרים (10 מנות)
חומרים לשכבת התפוחים:
3/4 כוס ועוד 2 כפות סוכר
6 כפות מים
3 תפוחים "גרנד" חצויים ופרוסים לעובי 1/2 ס"מ
לעוגה:
1.25 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
4 כפות שקדים טחונים דק
175 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל טהור
4 ביצים טרופות
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת שכבת התפוחים: שמים את הסוכר והמים בסיר בינוני כבד על אש נמוכה. מערבבים ברציפות עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת שקופה. מגבירים את לאש בינונית ומביאים את הסירופ לרתיחה. מרתיחים עד שהסירופ מתחיל להשחים קרוב לדפנות הסיר. מנמיכים את האש ומבשלים את הסירופ עד לצבע קרמל-שחום. מניעים את הסיר פעם-פעמיים להשחמה אחידה (מבשלים תוך השגחה, כדי שהקרמל לא יישרף). כשהקרמל מוכן יוצקים מייד לתבנית. מצננים מעט. מעבירים את התפוחים לתבנית ומסדרים במניפות מעל הקרמל.
  2. אופן הכנת העוגה: מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס).
  3. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה בינונית. מוסיפים את השקדים.
  4. בקערת מערבל מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת קרמית. מוסיפים את הווניל. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. תוך כדי הוספת הביצים, מוסיפים 2-1 כפות מתערובת הקמח למניעת פירוק התערובת. לבסוף מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים קצרות, רק לקבלת תערובת אחידה.
  5. מעבירים את תערובת העוגה מעל לתפוחים שבתבנית. מניחים נייר אלומיניום עבה בתחתית התנור לספיגת נוזלים. אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. לאחר כ-30 דקות מניחים נייר אלומיניום חופשי למניעת השחמת יתר. מצננים 15 דקות בתבנית על רשת. מעבירים סכין מסביב לשחרור והופכים על צלחת הגשה.


     


חזרה