שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי אגוזי פקאן ודבש / רוני ונציה


חומרים (10 מנות)
לבצק:
1.5 כוסות קמח
קורט מלח
1 כף סוכר
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כפות מים קרים
3/4 כף חומץ תפוחים
למלית:
2.25 כוסות אגוזי פקאן קלויים קלות
3 ביצים טרופות
1/2 כוס סוכר
1 כוס סירופ תירס בהיר "קארו" (להשיג בסופר או במעדניות)
2 כפות (30 גרם) חמאה מומסת, פושרת
1 כפית תמצית וניל
להברשה:
2 כפות דבש נוזלי
1 כפית מים
כלים:
תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ, משומנת (רצוי עם תחתית מתפרקת)
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת הבצק: במכל מעבד-מזון שמים את הקמח, המלח והסוכר, ומערבבים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים קלות לקבלת פירורי בצק קטנים.
  2. מוסיפים את המים והחומץ, ומעבדים קלות עד שהבצק מתאחד מעט. מעצבים את הבצק לכדור, ומשטחים לעיגול. עוטפים ביריעת ניילון ומקררים במקרר 40 דקות.
  3. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 4 מ"מ, ומרפדים בו את התבנית והדפנות (נזהרים שלא יהיו חורים בבצק). מניחים את התבנית במקרר עד לאפייה.
  4. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות צלזיוס).
  5. אופן הכנת המלית: במכל מעבד-מזון טוחנים 1.25 כוסות אגוזי פקאן לפירורים גסים (את היתר שומרים לקישוט).
  6. בקערה גדולה שמים את הביצים, הסוכר, סירופ התירס, החמאה והווניל, ומערבבים לתערובת אחידה במטרף ידני. מוסיפים את אגוזי הפקאן הטחונים ומערבבים.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית. מקשטים מעל, בעיגולים, ב-1 כוס חצאי אגוזי הפקאן שנותרו. מעבירים בזהירות לתנור (התערובת מאד נוזלית). מניחים יריעת אלומיניום בתחתית התנור, לאגירת נוזלים. אופים 55-50 דקות, או עד שסכין הננעץ במחצית הדרך בין השוליים למרכז (במרחק 6 ס"מ מהשוליים), יוצא נקי (לאחר 40-30 דקות אפייה, מכסים בנייר אלומיניום חופשי למניעת השחמה). הפאי תופח מעט ואחר כך צונח. מוציאם ומניחים על רשת. בקערית קטנה מערבבים את הדבש עם המים, ומברישים מעל, בעוד הפאי חם. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.
  8. אופן ההגשה: מגישים בטמפרטורת החדר עם גלידת וניל או קצפת.







חזרה