שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טורטה לימון, פולנטה ושקדים / רוני ונציה

עוגה איטלקית אופיינית: חמאתית, מתפוררת, מקסימה ומיוחדת. לטורטה גירסאות רבות, ולאחר טעימות רבות בחרתי עבורכם את המוצלחת ביותר בעיניי - עוגת הדגל של ריבר קפה, המסעדה האיטלקית המפורסמת שבלונדון.


חומרים (8 מנות)
250 גרם חמאה רכה
1 כוס (200 גרם) סוכר
קליפת לימון מגוררת מ-2 לימונים
2 כוסות ( 200 גרם) שקדים טחונים דק
1 כפית תמצית וניל טהור
3 ביצים טרופות
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כוס (165 גרם) קמח תירס צהוב אינסטנט, מהיר הכנה (פולנטה)
1 כפית אבקת אפייה
קורט קמח
כלים:
תבנית בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה בתחתית
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
  2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר וקליפת הלימון במהירות בינונית-גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השקדים והווניל. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מקפלים פנימה את מיץ הלימון וקמח התירס. מנפים מעל את אבקת האפייה והמלח, ומקפלים פנימה.
  3. יוצקים לתבנית ואופים כ-50 דקות, עד ששולי העוגה נפרדים מעט מהתבנית והעוגה בצבע זהוב (במהלך האפייה לאחר כ-30 דקות, אם העוגה משחימה, מכסים בחופשיות בנייר אלומיניום). מצננים בתבנית צינון מלא על רשת. מניחים לייצוב כמה שעות ופורסים.


חזרה