שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שזיפים בארמניאק / רוני ונציה

עוגה נהדרת ולחה עם שזיפים מיובשים, שרויים בארמניאק (ברנדי צרפתי משובח), שטעמתי בבתי הקפה של אחוזת קנווד האוס, בהמסטד שבצפון לונדון, המפורסם בארוחות בוקר נפלאות ובעוגות ביתיות מצויינות.


חומרים (10 מנות)
350 גרם שזיפים מיובשים נטולי גלעינים (חצי כמות קצוצים גס, וחצי כמות שלמים)
1/2 כוס ברנדי ארמניאק (או ברנדי משובח אחר)
300 גרם חמאה רכה
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל טהור
2.5 כוסות (325 גרם) קמח
2.5 כפיות אבקת אפייה
כלים:
תבנית בקוטר 24 ס"מ ובגובה כ-8 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה בתחתית
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות צלזיוס).
  2. שורים את השזיפים (הקצוצים והשלמים) בברנדי לשעתיים לפחות.
  3. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר החום, הקינמון, אגוז המוסקט והציפורן עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הווניל ומערבבים.
  4. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת במהירות נמוכה. מערבלים בקצרה רק עד שהקמח נספג פנימה. מקפלים פנימה את השזיפים במרית (ללא נוזלי הברנדי שנותרו).
  5. יוצקים לתבנית ואופים כ-55-65 דקות או עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי, והעוגה בצבע זהוב-שחום (באמצע האפייה, כשהעוגה מתחילה להשחים, מכסים בחופשיות בנייר אלומיניום). מצננים בתבנית על רשת 20 דקות. הופכים וממשיכים לצנן על רשת.


חזרה