שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם בננות ושוקולד צ'יפס / רוני ונציה

בננות עם שוקולד ואגוזים הם תמיד שילוב מנצח ואהוב. כאן הם מתחברים בעוגה פשוטה להכנה וטעימה, עם מרקם לח ועדין, שמתאימה לארוחת בוקר, לבארנץ', וגם לקפה או תה של אחר הצהריים.


חומרים (10 מנות)
1/3 כוס (75 מ"ל) חלב
1 כפית חומץ תפוחים
2/3 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה
100 גרם חמאה רכה
2/3 כוס (150 גרם) סוכר
2 ביצים
כפית מלח
3 בננות בשלות (250 גרם) מעוכות למחית בעזרת מזלג או ממחה תפו"א
3/4 כוס (90 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס (85 גרם) שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  2. בקערה קטנה שמים את החלב עם החומץ, ומניחים בצד ל-10 דקות.
  3. מנפים ביחד את הקמח, אבקת הסודה והמלח.
  4. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הווניל. מקפלים פנימה את מחית הבננות והאגוזים בעזרת מרית. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם תערובת החלב, ומערבלים מעט רק עד שהתערובת מתאחדת (מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח). לבסוף מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית. אופים כ-60 דקות, עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. מצננים 5 דקות בתבנית על רשת, הופכים וממשיכים לצנן על רשת.

    אופן ההגשה:

    לשעת חירום אפשר גם להגיש עם גלידת וניל ורוטב שוקולד חם, בתור מנה חגיגית.


חזרה