שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קריספ נקטרינות ופטל שחור / רוני ונציה

עוגה אמריקנית ביתית, שהיא תחליף מגוון, דל קלוריות (יחסית) וטעים (מאוד) לפירות טריים. הקריספ עשיר בפירות חמים עם תבלינים ארומטיים, מצופים בבצק פירורי חמאה עם שיבולת שועל ואגוזים. לאחר ההכנה הפרוטה והמהירה, מעטה הפירורים פריך וזהוב, והפרי רך ומבעבע.


חומרים (8 מנות)
לבצק פירורים:
1/3 כוס סוכר חום בהיר
1/3 סוכר רגיל
2/3 כוס שיבולת שועל (קוואקר) קמח
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
75 גרם חמאה קרירה וקשה, חתוכה לקוביות קטנות מאוד
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
למלית:
1/3 כוס סוכר רגיל (או לפי הטעם)
2 כפות קורנפלור
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
8-9 (750 גרם) נקטרינות חתוכות לפרוסות עבות
1.5 כוסות פטל שחור טרי, או קפוא (לא מופשר)
2 כפיות מיץ לימון טרי
1.5 כפיות קליפת לימון מגוררת
2 כפות חמאה מומסת ומצוננת
כלים:
תבנית פיירקס עמוקה, בגודל כ-25X25 ס"מ או אובלית באורך כ- 25 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
  1. בקערה בינונית מערבבים את הסוכר החום, הסוכר הרגיל, הקמח, שיבלות השועל והתבלינים. מוסיפים את קוביות החמאה ומשפשפים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק קטנים. מוסיפים את האגוזים.

    אופן הכנת המלית:

    מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות צלזיוס).
  2. מערבבים את הסוכר עם הקורנפלור, הקינמון ואגוז המוסקט לתערובת אחידה.
  3. בקערה גדולה מערבבים את פרוסות הנקטרינות עם הפטל השחור, מיץ הלימון, קליפת הלימון ותערובת הסוכר והקורנפלור.
  4. מעבירים את הפירות לתבנית (עם המיצים שבתחתית) ויוצקים מעליהם את החמאה המומסת. מפזרים את פירורי הבצק מעל הפירות.
  5. אופים כ-35 דקות עד שהבצק בצבע זהוב, הפירות מבעבעים, וכשמחדירים חוד של סכין פנימה, הוא חודר בקלות. 
  6. אופן ההגשה: מגישים חם בצלוחית עם כדור גלידת וניל, קצפת (או יוגורט) מעל.



חזרה