שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גלידת קפוצ'ינו / רוני ונציה

אם אתם מכורים לקפה אספרסו וקפוצ'ינו, בטח תאהבו גם את המעדן הקריר והנהדר הזה, שמתאים לימי הקיץ: גלידת קפוצ'ינו בטעם קפה חזק, שמכינים במכונת גלידה ביתית.


חומרים (6 מנות)
1/2 כוס פולי קפה אספרסו איכותיים (או כ-2.5 כפות קפה אספרסו נמס)
1.5 כוסות (300 מ"ל) חלב
1.5 כוסות (300 מ"ל) שמנת מתוקה
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 כף ליקר קפה "קלואה"
כלים:
מכונת גלידה
אופן ההכנה
  1. שמים את פולי הקפה בשקית ניילון עבה וכותשים אותם מעט בעזרת מערוך שמגלגלים מעל לשקית, או בתחתית של סיר.
  2. בסיר כבד ורחב שמים את החלב, השמנת המתוקה ופולי הקפה הכתושים (או הקפה הנמס), ומביאים לסף רתיחה מעל לאש בינונית-נמוכה (נזהרים שלא להרתיח את התערובת). מסירים מהאש, מכסים ומניחים בצד כ-30 דקות לספיגת טעמים. מסננים לתוך קערה כדי להיפטר מפולי הקפה.
  3. בקערת מערבל או במקצף ידני, מקציפים את החלמונים עם הסוכר במשך 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה, סמיכה ובהירה. מחממים שוב את תערובת החלב מעל לאש נמוכה עד לסף רתיחה. בהדרגה ובזרם דק יוצקים 1/2 כוס מתערובת החלב החם לתוך תערובת החלמונים תוך הקצפה רצופה במהירות נמוכה, עד שהתערובת אחידה. יוצקים בהדרגה את שאר החלב תוך הקצפה. מעבירים את תערובת החלמונים והחלב בחזרה לסיר, ומבשלים מעל לאש נמוכה, תוך ערבוב רצוף בכף עץ 12-15 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט ומצפה את גב הכף בשכבה דקה (טובלים את הכף בתערובת, ומעבירים את האצבע לאורך גב הכף. אם ה"שביל" שנוצר על גבי התערובת אינו נמחק, סימן שהתערובת הגיעה לסמיכות הרצויה). אסור להרתיח את התערובת כי היא עלולה להתפרק (אם רואים שהתערובת מתחילה לרתוח, מנמיכים את האש מיד). מסירים מהאש ומוסיפים את ליקר הקפה.
  4. מסננים את התערובת ומצננים בצד לטמפרטורת החדר. מכסים ומניחים במקרר לכמה שעות או לכל הלילה, עד שהתערובת קרה מאוד.
  5. מקפיאים את הגלידה במכונה לפי הוראות היצרן.
  6. מעבירים את הגלידה למיכל פלסטיק אטום ושמים במקפיא עד שהיא קשה וקפואה לגמרי.




חזרה