שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי תפוחים כפרי / רוני ונציה

פאי תפוחים חם, מקסים, קל להכנה ומעוצב באופן טבעי וחופשי, ללא תבנית, במראה כפרי פשוט. הפאי עשוי מבצק חמאה פריך, עם שכבת קרם שקדים המעניק לו עידון.


חומרים (6 מנות)
1.5 כוסות קמח
3 כפיות סוכר
1/4 כפית מלח
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
4-5 כפות מים קרים ( מי קרח)
לקרם השקדים:
60 גרם חמאה רכה
1/2 כוס שקדים טחונים דק
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
2 כפות קמח
חומרים לפאי:
כ-5 תפוחים תפוחי "גרנד" חצויים ופרוסים לעובי 1 ס"מ
30 גרם חמאה מומסת
3 כפות סוכר
1/4 כוס ריבת משמשים
1 כפית ברנדי תפוחים "קלבדוס" ( או ברנדי רגיל)
גלידת וניל או קרם פרש, להגשה
כלים:
תבנית שטוחה גדולה, מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת הבצק: במכל מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את החמאה ומעבדים מספר פעמים עד לקבלת גושי חמאה בגודל שעועית.
  3. מוסיפים 4-5 כפות מי קרח, ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתאחד.
  4. מעבדים כמה שניות, מעצבים מהבצק כדור, משטחים לעיגול, עוטפים ומניחים במקרר לפחות 30 דקות.
  5. אופן הכנת קרם שקדים: בקערת מערבל שמים את החמאה, השקדים והסוכר, ומקציפים במהירות בינונית לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצה ומקציפים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד שהוא נספג בתערובת.
  6. אופן ההרכבה: מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות מלזיוס).
  7. מעל משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר כ-28 ס"מ. מעבירים לתבנית האפייה.
  8. משתמשים רק בשני שליש מכמות קרם השקדים. מורחים אותו בשכבה אחידה מעל הבצק ומשאירים שוליים ריקים מסביב ברוחב 5 ס"מ. משטחים מעט את פרוסות התפוחים ומסדרים בעיגולים חופפים מעל לקרם השקדים. מתחילים בעיגול החיצוני וממשיכים עד שכל הבצק מלא בתפוחים. מקפלים את השוליים מעל לתפוחים ומברישים חמאה מומסת מעל לשוליים ומעל לתפוחים. מפזרים 1 כף סוכר מעל השוליים, ואת שאר הסוכר מעל התפוחים.
  9. אופים כשעה או עד שהתפוחים אפויים והבצק בצבע זהוב. מחליקים את הפאי מהתבנית ומעבירים לרשת ומניחים מעט לצינון. 10. ממיסים את ריבת המשמש עם ה"קלבדוס" בסיר קטן מעל לאש נמוכה. מברישים את התפוחים בריבה להענקת ברק. מגישים חם עם גלידת וניל או קרם פרש.



חזרה