שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בראוניס שוקולד וגבינה / רוני ונציה

החומרים מספיקים לכ-16 בראוניס.


חומרים
225 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 חלמון
4 כפות קפה אספרסו נוזלי, מצונן (או 1 כפית קמה נמס מומסת ב-4 כפות מים רותחים, מצוננים)
1 כף ליקר תפוזים "גרנד מרנייה"
1.5 כוסות (200 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
לתערובת גבינה:
350 גרם גבינת שמנת (30 אחוז שומן) בטמפרטורת החדר (עדיף "פילדלפיה" שהיא יבשה, אחרת יש להניח את הגבינה כמה שעות לניקוז)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 חלמון
1/4 כוס (35 גרם) קמח
קליפה מגוררת מ-1 תפוז
1 כפית ליקר תפוזים "גרנד מרנייה"
כלים:
תבנית מרובעת בגודל כ-24 ס"מ ובגובה 5 ס"מ
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת תערובת השוקולד: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  2. חותכים ריבוע גדול של נייר אלומיניום עבה, מרפדים בו את התבנית והדפנות (משאירים שוליים עודפים) ומשמנים.
  3. ממיסים את השוקולד בקערה מעל לסיר עם אדים. מצננים לחום פושר.
  4. בקערת מערבל מקציפים מעט את החמאה עם הסוכר לתערובת קרמית. במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ואח"כ מוסיפים את החלמון, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את השוקולד המומס, ולאחר מכן מוסיפים את הקפה והליקר.
  5. מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומקפלים בעדינות לתערובת השוקולד במרית. מניחים בצד.
  6. אופן הכנת תערובת גבינה: בקערת מערבל מקציפים את הגבינה והסוכר לתערובת חלקה. מוסיפים את החלמון, ולאחר מכן את הקמח. מוסיפים את קליפת התפוז וה"גרנד מרנייה" (חשוב שתערובת הגבינה תהיה כבדה למדי ודומה למרקם תערובת השוקולד, כדי ששתי התערובות יסתלסלו בקלות).
  7. אופן ההרכבה: יוצקים מחצית מתערובת השוקולד לתבנית. בעזרת כף יוצקים מחצית מתערובת הגבינה בצורת רצועות עבות מסולסלות ימינה ושמאלה כמו האות S. יוצקים את מחצית תערובת השוקולד שנותרה ומחליקים, ושוב יוצקים בעזרת הכף את תערובת הגבינה שנותרה בסלסולים, באותה צורה מעל לתערובת השוקולד. בעזרת סכין מסלסלים מעט את שתי התערובות ביחד ימינה ושמאלה, כמו האות "אס" (מקפידים לא לסלסל יותר מדי כי אז מאבדים את עיצוב השיש).
  8. אופים כ-25-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים דביקים (נזהרים מאפיית יתר, כי אז מאבדים את המרקם הפאדג'י). מצננים בתבנית על רשת. מרימים את נייר האלומיניום עם הבראוניס, מעבירים למשטח עבודה וחותכים למלבנים גדולים.




חזרה