שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ריבועיות לימון / רוני ונציה

עוגייה מרובעת מקרם לימון רך, מתוק ורענן, המוכר כממרח אנגלי מסורתי, מעל לבצק פריך, עשיר ורך, שממתן מעט את חמצמצות הקרם ויוצר שילוב טעמים מושלם.


חומרים
לבצק:
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות סוכר
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1.25 כוסות קמח
לקרם לימון:
4 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ לימון טרי
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
אבקת סוכר לקישוט
כלים:
תבנית מרובעת בגודל 20X20 בגובה 5 ס"מ, מרופדת בתחתית ובדפנות נייר אלומיניום עם שוליים עודפים,משומן
אופן ההכנה
  1. הכנת הבצק: מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
  2. במעבד מזון מעבדים את 2 סוגי הסוכר במשך 1 דקה. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בכמה תנועות "הפסק-הפעל" עד שהסוכר נעלם. מוסיפים את הקמח ומעבדים בקצרה, עד לקבלת תערובת פירורית ללא שאריות קמח.
  3. מעבירים לשקית ניילון גדולה ומהדקים בכף היד (מעל לשקית) לבצק אחיד וחלק. מסירים את השקית.
  4. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים בידיים לתחתית בעובי אחיד. מחוררים בצפיפות במזלג. אופים 30-40 דקות, או עד שהשוליים משחימים מעט, ופני הבצק בצבע זהוב בהיר מאוד. מצננים בתבנית על רשת. מנמיכים את טמפרטורת התנור לחום נמוך (150 מעלות)
  5. הכנת קרם הלימון: בסיר בינוני כבד (מפלדת אל-חלד) מערבבים את החלמונים והסוכר בכף עץ לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את מיץ הלימון והחמאה. מבשלים מעל ללהבה בינונית-נמוכה תוך ערבוב רצוף כ-6-8 דקות, עד שהתערובת מתעבה ומצפה את גב כף העץ, אבל היא עדיין מספיק נוזלית כך שאפשר לצקת אותה (אסור לתערובת להגיע לרתיחה כי היא עלולה להתפרק). כאשר הקרם מעובה, מיד מסננים אותו לקערה (במסננת ישארו רק גושים גסים). מוסיפים את קליפת הלימון, ומצננים כמה דקות בצד.
  6. יוצקים את קרם הלימון מעל לבצק, ומחזירים לתנור ל-10 דקות (הקרם ייראה עדיין רוטט ולא יציב). מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. מניחים במקרר ל-1 שעה או יותר לייצוב. 7. מרימים את נייר האלומיניום עם העוגיות ומעבירים למשטח עבודה. חותכים לריבועים בעזרת סכין גדולה וחדה שמנקים בכל פעם בנייר רטוב. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר מעל לקישוט.



חזרה