שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת קוקוס ושוקולד / רוני ונציה

לכבוד הפסח, עוגת קוקוס חגיגית ויפה משכבות מעודנות ורכות עם מרקם של מקרון קוקוס. מוס השוקולד העשיר משתלב נפלא בטעמו ובצבעו של הקוקוס.


חומרים
4 ביצים בטמפרטורת החדר
1.5 כוסות סוכר
2/3 3 כוסות (כ-250 גרם) שבבי קוקוס
8-10 כפות שבבי קוקוס לקישוט
למוס שוקולד:
400 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ דק
2/3 כוס חלב
2 מכלי שמנת מתוקה
כלים:
תבנית מלבנית בגודל 28X28 ס"מ, עם שוליים בגובה 2 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  2. בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות בינונית-גבוהה עד שהתערובת תפוחה והיא משלישה את נפחה. מקפלים פנימה את הקוקוס בעזרת מרית. יוצקים את התערובת לתבנית, ומורחים בצורה אחידה בעזרת מרית מתכת לקישוט.
  3. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב-בהיר וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת 15 דקות. מעבירים סכין חדה מסביב לשוליים לשחרור, מניחים רשת לצינון מעל התבנית והופכים. מסירים את הנייר בזהירות (העוגה עדינה ושברירית מאוד), וממשיכים לצנן צינון מלא מעל לרשת.
  4. אופן הכנת מוס השוקולד: שמים את השוקולד עם החלב בסיר בינוני, מניחים מעל לאש נמוכה, ומבשלים תוך ערבוב רצוף, עד שהשוקולד נמס. מעבירים את תערובת השוקולד לקערה גדולה, ומניחים לצינון עד שהיא פושרת. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה. מקפלים כשליש מהקצפת לתערובת השוקולד הפושרת במרית. מקפלים פנימה את יתרת הקצפת, ומשהים בטמפרטורת החדר.
  5. אופן ההרכבה: הופכים את העוגה מעל משטח עבודה. פורסים אותה לרוחב לשלושה מלבנים בגודל X 28 12.5 ס"מ כל אחד בסכין משוננת. בעזרת שתי מריות מתכת רחבות מעבירים מלבן אחד בזהירות על צלחת הגשה מלבנית גדולה. מורחים שכבת מוס שוקולד בעובי 3/4 ס"מ מעליו. מניחים מלבן נוסף מעל, ומצפים במוס באותה צורה. לבסוף מניחים מלבן שלישי, ומצפים במוס למעלה ומכל הצדדים. מניחים לייצוב במקרר שעתיים, ולפני ההגשה מפזרים קוקוס לקישוט על פני העוגה.




חזרה