שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פבלובה תותים אישית / רוני ונציה

פבלובה "רגילה" היא מרנג ענק מכוסה קצפת ופירות טרופיים. אבל הפבלובה ה"אישית", בגרסה המודרנית שכאן, מקסימה אפילו יותר: כל אורח זוכה ביצירה קטנה ומתוקה משלו. בצורת תחתית מרנג מכוסה בערימת קצפת ותותים, עם רוטב תותים, שנשפך בחופשיות מעל. המתכון, תתפלאו, קל ומהיר להכנה.


חומרים (4 מנות)
החומרים למרנג:
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
1/4 כפית קרם אוף טרטר במדף התבלינים בסופר (לא חובה)
2/3 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל טהור
החומרים לרוטב תותים:
כ-400 גרם תותים שטופים וחתוכים לחתיכות
2-3 כפות אבקת סוכר
החומרים להרכבה:
1 מכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר מנופה
כ-500 גרם תותים טריים, שטופים ופרוסים
עלי נענע לקישוט
כלים:
תבנית אפייה שטוחה, מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת המרנג: מחממים את התנור לחום נמוך מאד (100 מעלות צלזיוס).
  2. בקערת מערבל מקציפים את החלבונים עם ה"קרם אוף טרטר" במהירות בינונית עד לקבלת קצף. ממשיכים להקציף במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קצף רך וגמיש. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מוסיפים את הווניל וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף מבריק ונוקשה.
  3. בעזרת כף יוצרים 5 תלוליות שוות מעל לתבנית, עם מרווחים גדולים ביניהן (4 מנות מרנג ישמשו להגשה, ואחד לבדיקה). במרית או בגב של כף, משטחים במקצת את התלוליות לעיגולים בקוטר כ-10 ס"מ ובגובה 2-2.5 ס"מ.
  4. לאחר מכן מעצבים שקע קל במרכז כל עיגול מרנג, שיכיל את הקצפת והתותים.
  5. אופים את המרנג כ-1/2 1 שעות. מכבים את התנור ומשאירים לייבוש לכמה שעות או לכל הלילה (לבדיקה, מוציאים מרנג אחד, ושוברים. המרנג צריך להיות כולו פריך ללא חלקים רכים). שומרים אותם בקופסה אטומה עד להגשה.
  6. אופן הכנת רוטב תותים: מרסקים את כל החומרים במעבד מזון לקבלת מחית חלקה.
  7. אופן ההרכבה: מקציפים את השמנת לקצפת גמישה. מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה.
  8. אופן ההגשה: מניחים עיגול מרנג מעל לצלחת הגשה אישית. שמים מעט קצפת מעל ומניחים פרוסות תותים בחופשיות מעליה. יוצקים רוטב תותים מעל ומקשטים בעלי נענע טריים.




חזרה