שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי פרג / רוני ונציה

פאי קלאסי נפלא, שמקורו במזרח אירופה. מלית פרג עשירה, לחה ומעודנת, עם אבקת שקדים טחונים, מונחת על בצק עשיר ופריך ורך, עשוי משקדים טחונים, ומעליה שכבה עבה של בצק פירורים עשיר. העוגה דורשת השקעה, אבל האופוריה שמצפה למכורים לפרג, שווה אותה.


חומרים
לתחתית:
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/3 כוס אבקת סוכר
1 ביצה מוקצפת קלות
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1.5 כוסות קמח
1/2 כוס ועוד 2 כפות שקדים טחונים דק
קורט מלח
לבצק פירורים:
1 כוס קמח
1/3 כוס סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
למלית:
1 כוס חלב
2/3 כוס סוכר
50 גרם חמאה
250 גרם פרג טחון טרי
2 כפות קמח
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1/4 כוס צימוקים
1 תפוח עץ מתוק, קלוף ומגורר
1 כוס שקדים טחונים דק
1 כפית תמצית וניל טהור
אבקת סוכר לקישוט
כלים:
תבנית לפאי (רצוי עם תחתית נשלפת) בקוטר 26 ס"מ משומנת
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת תחתית הבצק: בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר 1 דקה, רק עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את הביצה וקליפת הלימון, ומקציפים 30 שניות עד שהביצה כמעט נבלעת כולה פנימה.
  2. בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת השקדים והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה בפעמיים. מקציפים 10 שניות עד שהתערובת חלקה. מעבירים את הבצק ליריעת ניילון, מעצבים לעיגול שטוח, עוטפים ומניחים במקרר לפחות 1 שעה.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני נמוך (160 מעלות צלזיוס).
  4. מרדדים את הבצק בין שתי יריעות ניילון לעובי 4 מ"מ, ומרפדים בו את התבנית ואת השוליים (אפשר גם להדק חתיכות בצק בידיים). דוקרים במזלג ואופים אפייה חלקית 15-20 דקות, עד שהבצק משחים מעט. מצננים בתבנית על רשת.
  5. אופן הכנת בצק פירורים: בקערה בינונית שמים את הקמח, הסוכר והחמאה, ומערבבים בידיים או במזלג, עד לקבלת תערובת פירורים קטנים. מכסים ומניחים במקרר לייצוב.
  6. אופן הכנת המלית: בסיר בינוני שמים את החלב, הסוכר והחמאה, ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים את הפרג, הקמח וקליפת הלימון. ממשיכים לבשל על אש קטנה 5 דקות, תוך ערבוב רצוף בכף עץ. מסירים מהאש ומצננים.
  7. מוסיפים את הצימוקים, תפוח העץ, השקדים והווניל. משטחים את מלית הפרג מעל הבצק.
  8. אופן ההרכבה: מגבירים את טמפרטורת התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  9. מפזרים את בצק הפירורים מעל למלית, ואופים כ 25-30 דקות עד שהפירורים בצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית מעל לרשת. מגישים בטמפרטורת החדר ובוזקים אבקת סוכר לקישוט.




חזרה