שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מקרונים קוקוס / רוני ונציה

מקרונים קוקוס קטנים וחמודים, קלים מאוד להכנה, פריכים וזהובים מבחוץ, לבנים ורכים מבפנים. בגודל ביס, הם מתחסלים במהירות ונהדרים עם כוס קפה חזק, ששובר מעט את המתיקות. החומרים יספיקו ל-34 מקרונים.


חומרים
4 חלבונים
1 כוס ו-3 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
1 כף דבש
2.5 כוסות קוקוס טחון (200 גרם)
1/4 כוס קמח
1/2 כפית תמצית וניל טהור
כלים:
2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. בסיר גדול עם תחתית עבה מאד, שמים את החלבונים, הסוכר, המלח והדבש, ומבשלים מעל ללהבה נמוכה, תוך ערבוב רצוף בכף עץ, עד שהתערובת חמימה למגע (שימו לב, החלבונים עלולים להתקרש אם הלהבה חזקה מדי).
  2. מוסיפים את הקוקוס, הקמח והווניל. ממשיכים לבשל מעל ללהבה בינונית תוך ערבוב רצוף כ-4 דקות, עד שהתערובת נראית יבשה, בתחתית הסיר רואים שאריות תערובת שנדבקו, ונשמעים רעשי חריכה קלים. מסירים מהאש ומצננים בצד (עד לשלב זה, אפשר להכין את התערובת מראש, ולשמור יום במקרר עד לאפייה).
  3. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  4. מעצבים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ ומניחים במרווחים של 3 ס"מ מעל התבניות.
  5. אופים 11-12 דקות עד שהמקרונים בצבע זהוב, מעט שחום. מצננים בתבנית 6 דקות, ואז מעבירים אותם לצינון מלא מעל לרשת.




חזרה