שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת תפוחים ואגוזים / רוני ונציה

עוגת תפוחים ביתית יפה וגדולה, גדושה תפוחים ואגוזים, מבושמת בתבלינים וברנדי תפוחים "קלבדוס". העוגה דחוסה, רכה ולחה, אבל לא כבדה, קלה להכנה ונפלאה לארוחת הבוקר, עם קפה או תה.


חומרים
4-5 תפוחים גרנד, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ (כמות של 4 כוסות)
1/3 כוס סוכר חום בהיר
1.25 כפות קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/8 כפית ציפורן טחון
3 כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
4 ביצים
1 כוס ו-2 כפות שמן צמחי
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1.5 כוסות סוכר רגיל
1 כפית תמצית וניל טהור
1/4 כוס חלב
1/4 כוס ברנדי תפוחים "קלבדוס" או ברנדי רגיל
1.75 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס
כלים:
תבנית עם חור בקוטר 26 ס"מ משומנת ומקומחת
אופן ההכנה
  1. מחחמים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  2. בקערה בינונית שמים את התפוחים עם הסוכר החום והתבלינים, ומערבבים.
  3. מנפים ביחד את הקמח אבקת האפייה והמלח.
  4. בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם השמן במהירות בינונית גבוהה 2 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית בהירה ואחידה. מוסיפים את קליפת הלימון והוניל. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח, הסוכר הרגיל, לסירוגין עם החלב והברנדי (מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים), עד שהקמח נספג ואין יותר גושים (נזהרים מערבול יתר שפוגע במרקם). מוסיפים את התפוחים והאגוזים בעזרת מרית.
  5. יוצקים לתבנית ואופים 60-70 דקות עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי (אם העוגה משחימה מדי באמצע האפייה, מכסים בחופשיות בנייר אלומניום). מצננים בתבנית על רשת שעה. הופכים וממשיכים לצנן צינון מלא מעל לרשת.


חזרה