מדלן
/ רוני ונציה
מתכון קלאסי לעוגיות עם מועדון המעריצים הכי גדול: מרסל פרוסט שיבח, מלך פולין התאהב ושפים גדולים עדיין ממציאים נוסחים שונים.
|
חומרים
|
3/4 כוס קמח (100 גרם) |
1/2 כפית אבקת אפייה |
1/8 כפית מלח |
2 ביצים בטמפרטורת החדר |
1/2 כוס (100 גרם) סוכר |
קליפה מגוררת מ-1 לימון |
1/2 כפית תמצית וניל טהור |
6 כפות (90 גרם) חמאה מומסת ומצוננת |
אבקת סוכר לקישוט |
כלים: |
תבנית עם 12 שקעים למדלן (רצוי מטפלון) או תבנית מיני מאפינס עם שקעים בקוטר 4 ס"מ משומנות בחמאה ומקומחות |
אופן ההכנה |
- מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות בינונית-גבוהה 5-4 דקות עד שהתערובת בהירה ומעובה. מוסיפים את קליפת הלימון והווניל.
- מנפים שוב את תערובת הקמח מעל לתערובת ומקפלים בעדינות פנימה במרית. לבסוף, מקפלים פנימה את החמאה המומסת. מכסים ומניחים במקרר לפחות 3 שעות.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- ממלאים כף גדושה של תערובת עד כדי ¾ גובה השקע. לא מיישרים את התערובת. אופים 10-8 דקות עד שהעוגיות תפוחות ובצבע זהוב. מצננים בתבנית על רשת 5 דקות, ואז משחררים את העוגיות בחוד של סכין שמעבירים מסביבן. מעבירים לרשת, לצינון מלא. לפני ההגשה, בוזקים אבקת סוכר לקישוט.
|
חזרה |