שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט תפוחים צרפתי / רוני ונציה

טארט צרפתי קלאסי בנוסח נורמנדי, שהוא המסורתי והאופיני ביותר, אחד מהטובים בעולם, ונמצא דרך קבע בכל קונדיטוריה ובכל בית בצרפת. הטארט היפהפה עשוי מבצק חמאה פריך ועדין, ממולא בקומפוט תפוחים ביתי אמיתי, ומעוטר מלמעלה בפרוסות תפוחים דקיקות ושחומות בצורת פרח ענק ומקסים. ללא ספק, הוא שווה את ההשקעה (שאפשר לחלק לשלבים אם מכינים את הבצק והקומפוט יום מראש).


חומרים (10 מנות)
2 כוסות קמח
3 כפות סוכר
1/8 כפית מלח
150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כף חלב קר
למלית:
12 תפוחים מסוג "גרנד"
4 כפיות מיץ לימון טרי
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1/2 כפית קינמון
7 כפות סוכר
1/2 כפית ריבת משמשים
1 כף ברנדי תפוחים "קלבדוס" (או ברנדי אחר)
50 גרם חמאה מומסת
3 כפות אבקת סוכר
אבקת סוכר לקישוט
כלים:
תבנית לטארט ( רצוי עם תחתית נשלפת) בקוטר 26 ס"מ משומנת
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת הבצק: במעבד מזון, שמים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים בלהב הפלדה. מוסיפים את החמאה ומעבדים בתנועות הפסק- הפעל מספר פעמים, עד לקבלת גושי חמאה קטנים. מוסיפים את הביצה והחלב, ומעבדים בקצרה עד לקבלת גושי בצק גדולים. מעצבים לעיגול שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעתיים של צינון במקרר.
  2. מעל למשטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 32 ס"מ ובעובי 4 מ"מ ומרפדים בו את התבנית והשוליים. דוקרים את הבצק במזלג ומניחים 30 דקות במקרר.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). אופים 15 דקות עד שהבצק נראה יבש. מוציאים ומצננים על רשת.
  4. אופן הכנת המלית: קולפים וחותכים 6 תפוחים לקוביות גדולות. שמים אותם עם מיץ הלימון, קליפת הלימון והקינמון במחבת כבדה ורחבה. מכסים ומבשלים מעל לאש בינונית-נמוכה עד שהתפוחים רכים ומפרישים נוזלים.
  5. מערבבים ומועכים אותם במזלג לעיתים קרובות עד שהם רכים לגמרי, במשך 25-30 דקות. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לבשל מעט עד שהקומפוט סמיך ושומר על צורה יציבה מעל לכף. מסירים מהאש ומוסיפים את הוניל. מצננים בצד.
  6. אופן ההרכבה: בסיר קטן ממיסים את ריבת המשמש עם ה"קלבדוס" מעל לאש נמוכה, ומברישים שכבה דקה מעל הבצק (לאטימה מפני חדירת נוזלים). מפזרים את הקומפוט מעל לשכבת הריבה.
  7. קולפים ופורסים את ששת התפוחים שנותרו לפרוסות דקות בעובי 3 מ"מ (מקפידים להשאיר את הפרוסות צמודות), משטחים אותן מעט בכף היד כדי להפרידן ומעבירים אותן ביחד, כמו מניפות, אל הטארט בעזרת מרית מתכת רחבה. מסדרים את הפרוסות בעיגולים חופפים והדוקים מעל לקומפוט - מתחילים מהעיגול החיצוני כלפי המרכז, כך שכל הקומפוט מכוסה בתפוחים . מברישים את החמאה המומסת מעל לפרוסות, בוזקים 3 כפות אבקת סוכר מעל דרך מסננת ואופים כ - 35-45 דקות או עד שהבצק זהוב שחום, התפוחים זהובים וכמה מהם שחומים בקצוות. מצננים על רשת . ממיסים שוב את הריבה ומברישים בעדינות על התפוחים בעודם חמים.
  8. אופן ההגשה: מפזרים אבקת סוכר לקישוט על השוליים, מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.



חזרה