שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כיסוני תפוחים / רוני ונציה

הארומה הנודפת מעוגות או מנות אחרונות עם תפוחים אפויים בתנור - עם חמאה וסוכר, קינמון וברנדי תפוחים - משרה אווירה נעימה של נוסטלגיה לבית אמא. לפניכם מתכון פשוט ואהוב של כיסוני תפוחים חמים ונהדרים, שאפשר לאפות בקלות עם בצק עלים מוכן.


חומרים (6 מנות)
50 גרם חמאה
3 תפוחים מסוג "גרנד" קלופים ופרוסים לעובי 1/2 ס"מ
1/3 כוס+1 כף סוכר
1/2 כף מיץ לימון טרי
2 כפות ליקר תפוחים "קלבדוס" (או ברנדי רגיל)
1/4 כוס צימוקים
קליפה מגוררת מ-1 לימון
400 גרם בצק עלים משובח
1 ביצה טרופה ב-1 כפית מים, להברשה
כלים:
תבנית אפייה שטוחה, מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת המלית: במחבת רחבה וכבדה ממיסים את החמאה. מוסיפים את התפוחים, הסוכר ומיץ הלימון, ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך כ - 5 דקות, עד שהתפוחים מתחילים להתרכך, אבל עדיין קשים למגע. מוסיפים את הליקר, הצימוקים, הקינמון, וקליפת הלימון, ומערבבים היטב עד שהנוזלים מתאדים. מסירים מהאש, (מסננים אם נשארו נוזלים) ומצננים בצד.
  2. אופן ההרכבה: מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס).
  3. מעל למשטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי כ - 4 מ"מ. חותכים 6 ריבועים בגודל 12 על 12 ס"מ. מעבירים את הריבועים לתבנית ומברישים ביצה טרופה על 4 השוליים החיצוניים של כל ריבוע. מניחים 1/4 כוס מלית בצד אחד של הריבוע. מקפלים את החצי השני של הריבוע מעל לתפוחים, כך שנוצר משולש. מהדקים את השוליים ביחד ומקשטים אותם במזלג. חותכים 3 חריצים קטנים מקבילים מעל לחלק העליון של כל משולש (לשחרור אדים) ומברישים ביצה טרופה מעל. מניחים את התבנית במקפיא 15 דקות.
  4. אופים כ - 20 דקות, עד שהבצק תפח והוא בצבע זהוב שחום. מצננים מעט על רשת ומגישים חם עם קצפת או קרם פרש.




חזרה