פילאף קינואה
/ פיליס גלזר
את המתכון הזה, הנהדר כתוספת, אני אוהבת להכין ולהדק בכוס. אז אני הופכת את הכוס על צלחת הגשה ויש לי מנה יפה וטעימה.
|
חומרים (6 מנות)
|
1/4 כוס גזר קצוץ דק מאוד |
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק מאוד |
2 כפות סלרי אמריקני קצוץ דק |
2 כפות פלפלים אדומים קצוצים דק |
2 כפות פלפלים ירוקים קצוצים דק |
3 כוסות קינואה מבושלת (לפי המתכון הבסיסי - קישור למתכון מצד ימין) |
2 כפות חמאה או שמן זית (או שילוב שלהם) |
1 שן שום כתושה |
1 כפית אורגנו טרי קצוץ או כפית אורגנו יבש |
מלח ופלפל לבן לפי הטעם |
1 כוס שקדים או אגוזי לוז קטנים שלמים, או חצאי פקאנים קצוצים וקלויים במחבת יבשה |
אופן ההכנה |
- מכינים את הקינואה ושומרים חם.
- בינתיים, ממיסים את החמאה במחבת (או מחממים את השמן) ומקפיצים את הירקות עד שמוכנים אך עדיין פריכים. מוסיפים את האורגנו.
- בוחשים את הירקות והשקדים לתוך הקינואה החמה ומערבבים היטב.
|
חזרה |