פטריות ממולאות
/ פיליס גלזר
במילוי נבט חיטה, חמניות ועשבי תיבול. לא מזמן פגשתי מישהי שסיפרה לי שהיא עדיין מכינהה את המתכון הזה, שהופיע בספרי חגיגה צמחונית לפני יותר מ-20 שנה. האמת, גם אני, כי הוא תמיד מתקבל בהתלהבות.
|
חומרים (6 מנות)
|
16 פטריות גדולות |
3 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת |
1 שן שום כתושה |
1/3 כוס בצל קצוץ |
1 כף גרעיני חמנייה קלויות |
1 כוס נבט חיטה |
1 כף פטרוזיליה קצוצה |
1 כפית אורגנו או בזיליקום טרי קצוץ |
2 כפות חמאה נמסה |
מלח ופלפל שחור |
6 כפות שמן זית כתית (או שמן זית מעורבב עם שמן קנולה) |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים קלות תבנית אפייה (רצוי עגולה) ב-2 כפות משמן הזית.
- שוטפים קלות את הפטריות ומורידים בעדינות את הרגליים (אפשר לשמור אותם למרק או אומלט).
- בקערה קטנה, מערבבים את יתר החומרים מלבד שמן הזית.
- משתמשים בכף כדי למלא את ראשי הפטריות, ובגב הכף כדי להדק את המילוי. מניחים בתבנית ויוצקים למעלה את יתרת שמן הזית באופן שווה.
- אופים 20 דקות או עד שמזהיב. מגישים חמים.
|
חזרה |