שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק ריבוליטה / רוז גריי ורות רודג'רס

מתכון מאת רוז גריי ורות רודג'רס, בעלות הריבר קפה, מוסד קולינרי יוקרתי בלונדון.


חומרים (8 מנות)
1 כוס גדושה שעועית לבנה קטנה ככל האפשר,שרויה ללילה
שמן זית
4 בצלים צעירים קצוצים
1 ראש סלרי אמריקאי עם עלים
1 ראש שום מחולק לשיניים מקולפות ופרוסות
500 גרם עלי מנגולד ( או עלי סלק), חתוכים לגפרורים גדולים
1 צרור בזיליקום טרי, עלים מופרדים מגבועלים
1 צרור נענע טרי, עלים מופרדים מגבועלים
1 צרור מיורן טרי, עלים מופרדים מגבועלים
1 צרור פטרוזיליה עלים מופרדים מגבעולים
2 ק"ג עגבניות תמר טריות ובשלות, מקולפות, ללא גרעינים, קצוצות
250 גרם תרד טרי ללא גבעולים
2 כיכרות לחם ג'בטה רצוי לא טרי, ללא הקרום
1 פלפל אדום חריף טרי
מלח ים גס, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
  1. מבשלים את השעועית: שורים במשך לילה, שוטפים ושמים בסיר עם עגבניה גדולה, חופן מרווה טרייה ו-1 ראש שום. מכסים במים קרים, מביאים לרתיחה ומבשלים שעה עד שעה וחצי, עד שהשעועית מוכנה. מנקים קצף שנוצר למעלה. מוציאים את העגבניה, השום והמרווה ושומרים את השעועית במי הבישול.
  2. בסיר גדול וכבד מחממים כוס שמן זית ומבשלים את הבצל והסלרי על להבה בינונית נמוכה, עד לריכוך והשחמה. מוסיפים את השום וגבעולי המנגולד וממשיכים לבשל עד שהשום מזהיב.
  3. מוסיפים מחצית הבזיליקום, נענע, מיורן, פטרוזיליה ועלי הסלרי. מטגנים ובוחשים 2-1 דקות ומוסיפים את העגבניות הקצוצות. מתבלים ומבשלים על אש קטנה 30 דקות.
  4. בסיר אחר, חולטים את עלי הסלק והתרד במים רותחים מומלחים. מסננים וקוצצים גס, שומרים את המים.
  5. מוסיפים את העלים לתערובת העגבניה ביחד עם השעועית.
  6. קורעים את הלחם לחתיכות בגודל 2 ס"מ ומוסיפים למרק. יוצקים ממי החליטה כדי להרטיב את הלחם ומוסיפים את יתרת עשבי התיבול. בודקים ומתבלים שוב, ומוסיפים עוד כוס שמן זית (המרקם יהיה סמיך).
  7. מחלקים בין קעריות. מערבבים את הפלפל האדום עם 2 כפות שמן זית, יוצקים כמה טיפות בכל קערה, ומגישים.




חזרה