שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ברוסקטות עגבניות מיובשות / פיליס גלזזר

את הברוסקטות האלו אפשר להכין ממגוון רחב של לחמים לא-פרוסים, בגטים מקמח מלא או לחם כפרי. ככל שהלחם טוב יותר, התוצאה טעימה יותר.


חומרים
2 כפות שמן זית כתית מעולה
2 כפיות חומץ בלסמי
2-1 שיני שום כתושות
8 פרוסות דקות גבינת מוצרלה מעושנת או רגילה (או מעורבת)
4-6 עגבניות מיובשות בשמן זית, מסוננות
פלפל שחור כתוש או טחון טרי
עלי טימין אורגנו או בזיליקום
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. בקערה קטנה מערבבים שמן, חומץ ושום. חותכים את הלחם לפרוסות עבות ומברישים צד אחד בתערובת השמן. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  2. מניחים פרוסות גבינה על הלחם (לפי גודלו) ומניחים ביניהן עגבניות מיובשות חתוכות לחצאים או לרצועות. מפזרים פלפל שחור ועלים של עשבי תיבול קטנים או קצוצים, לקישוט.
  3. אופים 10-8 דקות או עד שהגבינה מבעבעת ומוזהבת. מגישים חמימים.





חזרה