ברוסקטות עגבניות מיובשות
/ פיליס גלזזר
את הברוסקטות האלו אפשר להכין ממגוון רחב של לחמים לא-פרוסים, בגטים מקמח מלא או לחם כפרי. ככל שהלחם טוב יותר, התוצאה טעימה יותר.
|
חומרים
|
2 כפות שמן זית כתית מעולה |
2 כפיות חומץ בלסמי |
2-1 שיני שום כתושות |
8 פרוסות דקות גבינת מוצרלה מעושנת או רגילה (או מעורבת) |
4-6 עגבניות מיובשות בשמן זית, מסוננות |
פלפל שחור כתוש או טחון טרי |
עלי טימין אורגנו או בזיליקום |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. בקערה קטנה מערבבים שמן, חומץ ושום. חותכים את הלחם לפרוסות עבות ומברישים צד אחד בתערובת השמן. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים פרוסות גבינה על הלחם (לפי גודלו) ומניחים ביניהן עגבניות מיובשות חתוכות לחצאים או לרצועות. מפזרים פלפל שחור ועלים של עשבי תיבול קטנים או קצוצים, לקישוט.
- אופים 10-8 דקות או עד שהגבינה מבעבעת ומוזהבת. מגישים חמימים.
|
חזרה |