שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פטוצ'יני עם אפונה / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
4 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק מאוד
2 שיני שום קלופות וקצוצות
750 גרם אפונה טרייה או קפואה
275 גרם פטוצ'יני או ספגטי דק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/4 כוס עלי נענע ללא גבעולים, או פטרוזיליה קצוצה
גבינת פרמזן מגוררת לקישוט (כף לכל מנה)
אופן ההכנה

 

  1. במחבת בינונית מקפיצים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום ומערבבים קלות. מוסיפים את האפונה ומערבבים היטב בתערובת השמן והשום. מוסיפים שלוש כפות מים, מכסים ומבשלים על אש קטנטנה כשבע דקות.
  2. בינתיים מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה, מסננים ומערבבים עם הרוטב והפטרוזיליה או הנענע. מגררים את הפרמזן למעלה אם רוצים. ערך תזונתי למנה: 535 קלוריות, 22.6 גרם חלבון, 16.2 גרם שומן, 72.2 גרם פחמימה.




חזרה