שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חבילות ספגטי / פיליס גלזר

כמעט אין ילדים שלא אוהבים ספגטי ברוטב עגבניות, ואם תוסיפו גם זיתים, זה בכלל יזכיר להם פיצה. כדי להפוך את מנת הספגטי לאטרקציה, פיתחנו אצלנו בבית מתכון שאנחנו קוראות לו "חבילות". מה פירוש? קראו את המתכון ותבינו לבד.


חומרים (6 מנות)
2 כפות שמן זית כתית
1 שן שום מקולפת
450 גרם עגבניות בשלות קצוצות
מלח ופלפל לפי הטעם
1 פלפל חריף מיובש קטן, ללא גרעינים ( לא הכרחי אבל משדרג את המתכון)
1/2 חבילת ספגטי
10 זיתים שחורים מגולענים
חופן פטרוזיליה קצוצה
כף (לכל מנה) גבינת פרמזן
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. חותכים 4 חתיכות נייר פרגמנט בגודל 20X30 סנטימטר כל אחת.
  2. מחממים שמן במחבת, ועל אש בינונית מקפיצים את השום כשתי דקות. מסלקים את השום. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש קטנה 20 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם. מתבלים במלח, בפלפל ובפלפל חריף, ואז מעבירים לבלנדר ומעבדים. מחזירים למחבת ומצמצמים את הרוטב על אש בינונית למשך 10 דקות.
  3. בינתיים מבשלים את הפסטה מחצית מהזמן שרשום על האריזה ומסננים היטב. מוסיפים את הזיתים ומחצית מכמות הפטרוזיליה לרוטב העגבניות, ואז מוסיפים גם את הספגטי המבושל. מתבלים במלח ובפלפל.
  4. יוצקים ספגטי במרכז כל אחת מפיסות הפרגמנט וסוגרים מלמעלה בסיבוב (כמו שסוגרים עלי פילו). אופים שבע דקות ב-200 מעלות, מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומניחים על הצלחת. עכשיו מגישים לשולחן, מניחים לילד לפתוח את העטיפה, לפזר מעל את גבינת הפרמזן ושארית הפטרוזיליה, ולהתחיל לזלול.
  5. ערך תזונתי למנה: 344 קלוריות, 11.9 גרם חלבון, 10.5 גרם שומן, 50.4 ג' פחמימה.
חזרה