שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט חזה עוף וענבים / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
2 חזות עוף דפוקים כמו לשניצל
2 כוסות ענבים ירוקים, או סגולים - חצויים
1/2 כוס יין לבן יבש
1 עלה דפנה
2 פלפל אנגלי שלם
1/4 כפית גרגרי פלפל שחור
1 גבעול פטרוזיליה
1/2 כוס סלרי אמריקני קצוץ
1/3 כוס אגוזי פקאן
4 כוסות עלי חסה משי אדומה וירוקה
לרוטב:
1 כף בצל שאלוט קצוץ ( או החלק הלבן של בצל ירוק)
1 שן שום כתושה
1 כף דבש
1 כף חרדל דיז'ון עם גרגירים
1/4 כוס חומץ בן יין אדום
2-1 כפות מיץ לימון או ליים ( לימון ירוק)
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה
  1. שוטפים את חזות העוף, מייבשים וחוצים. יוצקים 5 ס"מ מים למחבת גדולה ומוסיפים יין, עלה דפנה, פלפל אנגלי, פלפל שחור ופטרוזיליה, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את חזות העוף (הם צריכים להיות מכוסים במים). מביאים לרתיחה על אש בינונית ומורידים מהאש.
  2. מעמידים בצד 10-5 דקות (בודקים שהחזות מוכנים. אם לא, מבשלים על אש קטנה. מצננים וחותכים או קורעים לחתיכות). מערבבים עם הסלרי והענבים.
  3. שמים את החסות בקערה גדולה לסלט או על מגש ומניחים את תערובת העוף למעלה. בממחה (בלנדר) מערבבים את כל החומרים לרוטב מלבד השמן. בזמן שהממחה פועל, יוצקים פנימה את השמן בהדרגה (אפשר גם לערבב את החומרים בקערה עם מטרפת יד). מתבלים את הסלט בחלק מהרוטב ומעבירים את יתרת הרוטב בין הסועדים (אפשר לשמור את הרוטב במקרר בכלי סגור עד לשבועיים).


חזרה