תה ירוק בניחוח עשב לימון
/ פיליס גלזר
אפשר להשיג עשב לימון מיובש בחנויות הטבע והמזרח הרחוק. בשוק הכרמל מוכרים אותו טרי.
|
חומרים (4 מנות)
|
1/4 כוס עשב לימון מיובש ( או 3 גבעולים טרי) |
2 כפות דבש |
2 כפות עלי תה ירוק |
4 1/4 כוסות מים |
אופן ההכנה |
אם משתמשים בגבעולי עשב לימון טריים, מורידים את העלים הקשים החיצוניים מ-2 גבעולים וקוצצים את השאר. שמים את עשב הלימון בסיר קטן עם הדבש ומביאים לרתיחה. שמים עלי תה ירוק בכד חסין חום ויוצקים עליהם את תערובת עשב הלימון והדבש. מעמידים בצד 3-2 דקות ומסננים. אם משתמשים בגבעולי עשב לימון טרי, חותכים את הגבעול שנותר לשניים ומעמידים בכד. מקררים ומגישים על קרח עם עשר לימון בכל כוס לקישוט.
|
חזרה |