שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטו / פיליס גלזר


חומרים (6 מנות)
2 כוסות עלי בזיליקום טריים
2 שיני שום גדולות
1/2 כוס גבינת פרמזן
1/4 כוס אגוזי מלך או צנוברים (קלויים,אם רוצים)
1/2 כוס שמן זית כתית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
  1. בעלי ומכתש, או במעבד מזון, טוחנים עלי ריחן, שום, גבינה ואגוזים (רצוי לא לגרוס את האגוזים לגמרי, אלא להשאיר אותן בחתיכות קטנטנות). מוסיפים את השמן בהדרגה, בזמן שטוחנים, מתבלים במלח ופלפל, ממשיכים לטחון בפעימות עד למרקם הרצוי. נותנים לרוטב לעמוד 5 דקות לפני השימוש, לערבוב טעמים.
  2. גיוונים: פסטו כוסברה: פשוט להחליף את הבזיליקום בכוסברה.
  3. פסטו ריחן סגול: 2 כוסות ריחן סגול, 4-5 עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות וקצוצות רק, 1/3 כוס צנוברים ויתר החומרים במתכון לעיל (למעט בזיליקום).
  4. פסטו אורגנו: ½ כוס עלי אורגנו ו- ½ 1 כוסות פטרוזיליה, וחומרי המתכון הבסיסי (בלי בזיליקום).
  5. פסטו רוזמרין: 1/3 כוס עלי רוזמרין ו- ½ 1 כוסות פטרוזיליה, וחומרי המתכון הבסיסי (בלי בזיליקום) עם אגוזי מלך.
  6. פסטו מרווה: ½ כוס עלי מרווה ו- ½ 1 כוסות פטרוזיליה, וחומרי המתכון הבסיסי (בלי בזיליקום).
  7. פסטו טרגון: ½ כוס עלי טרגון ו- ½ 1 כוסות פטרוזיליה, צנוברים במקום אגוזים, וחומרי המתכון הבסיסי (בלי בזיליקום).
  8. פסטו בזיליקום-פיסטוק: פיסטוקים מקולפים קלויים ולא מומלחים במקום צנוברים או אגוזי מלך.

חזרה