שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם כוסברה וצנוברים / פיליס גלזר

הנה דרך לחגוג את החיטה בלחם כיף אמיתי, ממש משגע, מטוגן כמו חלק מהלחמים המוזכרים בתנ"ך. שימו לב: הוא עשוי עם שתי תערובות של בצק, אבל ההכנה הבסיסית היא סופר-מהירה.


חומרים (6 מנות)
לבצק קר:
1 כוס קמח
1/2 כפית מלח
6 כפות מים קרים
לבצק חם:
1 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפייה (1/2 כפית אבקת אפייה עם קמח מלא)
6-7 כפות מים רותחים
4 כפיות שמן זית כתית מעולה
1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
1/4 כוס צנוברים קלויים
1 כפית מלח גס
תערובת שמן זית וקנולה ( או רק קנולה) לטיגון
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק הקר: שמים קמח ומלח בקערת מעבד מזון. בזמן שהמעבד פועל מוסיפים את המים הקרים. מעבדים עד שנוצר בצק. מוציאים מהמעבד ושמים בצד. לבצק החם, שמים קמח ואבקת אפייה במעבד ומוסיפים את המים הרותחים בזמן שהמעבד פועל. לשים את שני הבצקים ביחד ויוצרים כדור. מברישים את הכדור בשמן שומשום ומניחים בקופסה מכוסה כחצי שעה עד שעה (אפשר להכין לילה לפני השימוש. מביאים לטמפרטורת החדר לפני השימוש).
  2. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים מחצית מהבצק למלבן בגודל x30 20 ס"מ ובעובי 8 מ"מ.
  3. מברישים עם 2 כפיות שמן זית. מפזרים מחצית הכוסברה, הצנוברים והמלח הגס. מגלגלים לצורת רולדה מהצד הרחב ומקפלים לצורת ספירלה. מקפלים את הקצה מתחת לבצק בצביטה (עוברים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק ויתרת החומרים).
  4. בעזרת מערוך, משטחים את הספירלה ללחם עגול בגודל 20 ס"מ ובעובי 1 ס"מ.
  5. מחממים 3 ס"מ תערובת שמן זית-קנולה במחבת גדולה ומטגנים את הבצק על אש בינונית 2 דקות עד שמזהיב. הופכים, מנערים מעט את המחבת ומבשלים-מטגנים עוד 2 דקות. מכסים, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים 2 דקות נוספות. מוציאים ושמים על מגבת נייר. מפזרים למעלה שומשום אם רוצים וחותכים לפרוסות כמו פאי. מגישים חם.


חזרה