שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אבוקדו ממולא בסלט גריסים / פיליס גלזר


חומרים (6 מנות)
1 כוס גריסים
2 כוסות מים
1 כוס מלפפון קצוץ (לא מקולף)
1/2 כוס פטריות טריות קצוצות
לרוטב:
1/2 כוס שמן חמניות בכבישה קרה או שמן זית
3 כפות מיץ לימון
1 שן שום קצוצה
1.5 כפיות דבש
1/2 כוס טימין טרי קצוץ או 1/2 כפית יבש
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
מלח
4 אבוקדו קטנים חצויים או 3 גדולים
אופן ההכנה
  1. שוטפים את הגריסים במים עד שהמים נקיים. מסננים היטב ושמים בסיר עם 2 כוסות מים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 15-20 דקות או עד שהמים נספגים. שוטפים במים קרים כדי לעצור את פעולת הבישול ומסננים היטב. מוסיפים מלפפון ופטריות.
  2. בקערה קטנה, בעזרת מטרפת יד, מערבבים את כל החומרים לרוטב מלבד הכוסברה (אם רוצים להכין את הרוטב מראש יש להוסיף את הכוסברה ברגע האחרון) ויוצקים על הסלט. חוצים את האבוקדו ומוציאים מעט מהבשר כדי לעשות מקום למילוי. ממלאים בסלט ומגישים יתרות הסלט ליד.


חזרה