שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט פלפלים קלויים בשום ופרחים / פיליס גלזר

לסלט הזה רצוי להשתמש בפרחי כובע הנזיר (שיש להם טעם פלפלי עדין ומקסים) אך אפשר גם אמנון ותמר, רק יש לוודא שהפרחים גודלו בלי חומרי הדברה. כדאי להתחשב בצבע הפרחים ולשלב את צבע הפלפלים המתאימים (או מבחר צבעים).


חומרים (4 מנות)
8 פלפלים  גדולים מצבעים שונים או צבע אחד
1/4 כוס שמן זית או שמן שומשום
4-6 שיני שום טרי (שום ירוק),כתושה או פרוסה
עלי בזיליקום  חתוכים לרצועות או שומשום
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
4 פרחי כובע הנזיר או אמנון ותמר אופן
אופן ההכנה
1. חוצים את הפלפלים לאורך ומוציאים את התוכן. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם הצד החתוך כלפי מטה. שמים מתחת לגריל עד שיוצאים כתמים שחורים.

2. מוציאים, מצננים מעט ומקליפים רק את החלקים השחורים חותכים לריבועים בגודל 3X3 ס"מ. בקערה קטנה מערבבים שמן, שום, עלי בזיליקום ומלח ופלפל שחור. יוצקים על הסלט ומקשטים בפרחים (ושומשום, אם משתמשים).


חזרה