שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אימאם באילדי - חצילים ממולאים בירקות / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
3 חצילים קטנים (לא גמדיים)
2 בצלים
1/2 כוס שמן זית
3 עגבניות
3 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית סוכר
מלח ופלפל
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה
  1. קולפים את החצילים וחוצים אותם לאורך. מוציאים בכף את החלק הפנימי של כל חציל ומשאירים דפנות בעובי כ-1/2 1 ס"מ. כך שמתקבלות שתי "סירות".
  2. קולפים את ,הבצלים חוצים אותם ופורסים לפרוסות דקות. מחממים 2 כפות מהשמן בסיר גדול ומטגנים את הבצלים עד שמזהיבים קלות. מוציאים בכף מחוררת ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לסיר עוד מעט מהשמן ומטגנים בו את ציפת החצילים עד שהיא מתרככת. מעבירים לקערת הבצל.
  4. חולטים את העגבניות במים רותחים לדקה, שוטפים במים קרים וקולפים. מוציאים מהן את הגרעינים וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים אותן לקערת החצילים והבצל עם השום, הפטרוזיליה, הסוכר, המלח, הפלפל ומיץ הלימון, ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים לסיר את כל השמן שנותר ומחממים. מטגנים בו את חצאי החצילים. תחילה על הצד החתוך ולאחר מכן בתחתית, עד שהחצילים משחימים מעט. מסדרים אותם בסיר בצפיפות, עם החלק החתוך כלפי מעלה.
  6. ממלאים את חצאי החצילים במלית הירקות. יוצקים 1 כוס מים סביב החצילים שבסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.
  7. מבשלים על להבה נמוכה ביותר כ-30 דקות. רצוי לבדוק מדי פעם אם נותרו נוזלים בסיר ולהוסיף מעט מים רותחים לפי הצורך.
  8. מצננים את החצילים הממולאים כ-3 שעות לפני ההגשה.
  9. טיפים: אם לא מוצאים חצילים קטנים (באורך עד 15 ס"מ), אפשר להשתמש בשני חצילים גדולים: חותכים כל אחד ל-3 פרוסות עבות (בגובה 7 ס"מ לערך) וצרים חלל במרכז. יש להיזהר לא לפגוע בתחתית, שעוביה צריך להישאר בגובה 1-2 ס"מ.
  10. על מנת שחצאי החצילים ינוחו ביציבות בסיר. אפשר להסיר רצועה דקה מהקליפה בתחתית כל "סירה".
  11. אם רוצים להכין יותר חצילים, או שאין ברשותכם סיר גדול דיו להכיל את כל חצאי החצילים בשכבה אחת, אפשר להכין את התבשיל בתנור, בתבנית פיירקס בעלת כיסוי. אפשר גם לכסות את התבנית ביריעת אלומיניום. אופים כ-40 דקות ב-170 מעלות.


חזרה