שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

משה בתיבה / פיליס גלזר

אם הילדים חושבים שלא אוכלים שקדים אחרי ט"ו בשבט, תראו להם שאפשר להפוך את השקדים למרציפן תוצרת בית, ובעזרת תמרים ליצור מהם "משה" קטן, מכוסה בשמיכה בתיבה הקטנה שלו.


חומרים (6 מנות)
חומרים למרציפן:
14-16 תמרים גדולים, מסוג מג'הול
1 כוס מלאה (כ-100 גרם) שקדים מולבנים פרוסים
1/2 כוס מלאה (כ-100 גרם) אבקת סוכר
1/4 כפית תמצית וניל טבעי ("מקורמיק" או "ספייסאילנד")
טיפות ספורות מי שושנים או שקדים
1-2 כפיות מים חמים
לקישוט:
1/4 כוס פיסטוקים מקולפים, קלויים כתושים
כמה גרגרי כוסברה שלמים "לעיניים"
כמה מסמרי ציפורן שלמים (ליצור העיניים)
אופן ההכנה
  1. חוצים את התמרים ומגלענים. שמים בצד. במעבד-מזון טוחנים את השקדים עד לקבלת אבקה.
  2. מוסיפים את הסוכר, ובזמן שהמעבד פועל מוסיפים וניל, מי שושנים וכפית מים חמים. התערובת צריכה ליצור כדור סביב הלהב. אם לא, מוסיפים עוד כפית מים חמים ומפעילים שוב.
  3. לכל "משה" קטן, יוצרים כדור קטן ל"ראש" וכדור אובאלי ל"גוף" (שניהם יחד צריכים להיות כמעט באורך התמר). מגלגלים את ה"גוף" בפיסטוקים כתושים ל"שמיכה" ומניחים עם ה"ראש" בתמר. באצבעות מתאימים את התמר סביב משה, בלחיצות למעלה ולמטה, כמו סירה קטנה. ל"עיניים": בקצה הציפורן עושים שני שקעים עמוקים לעיניים, ומניחים זרע כוסברה בכל אחד מהן. עכשיו מוכן משה לצוף.

חזרה