|
|
|
|
כעכים מלוחים מתובלים
/ פיליס גלזר
|
חומרים (40 מנות)
|
15 גרם שמרים יבשים |
1/4 כוס מים פושרים |
1 כפית דבש |
3 כוסות קמח לחם או קמח לבן אורגני |
1 כוס קמח מלא מנופה ( או קמח מנופה או קמח אורגני) |
1 כף מלח |
1 כף מכל אחד זרעי כמון, כוסברה ואניס |
1/3 כוס חמאה קרה |
1/2 כוס מים פושרים |
לציפוי: |
1 ביצה טרופה |
1 כף מים |
שומשום |
אופן ההכנה |
- בקערה קטנה מערבבים שמרים, מים פושרים ודבש, ומעמידים בצד עד שהשמרים תופחים.
- בעקרה גדולה מנפים ביחד קמחים ותבלינים. חותכים את החמאה לקוביות ומערבבים ביד עם הקמח, עד שנוצרים פירורים גסים.
- בוחשים פנימה את השמרים ומערבבים-לשים עד שנוצר בצק, וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך וחלק (מוסיפים עוד מים אם יש צורך).
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, הופכים ומכסים. מתפיחים שעה. נותנים אגרוף באמצע הבצק. לשים עוד דקה או שתיים ומניחים בצד לחמש דקות.
- כעת מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. יוצרים מהבצק גלילים באורך 10 סנטימטרים ומהם מכינים טבעות. מברישים בביצה וטובלים בשומשום.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מכניסים את התבניות ומנמיכים את החום ל-160. אופים את הכעכים עד שהם זהובים (יש להיזהר מהשחמת יתר). מצננים לפני שמאחסנים.
| חזרה | | |