שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ג'ינג'רברד אנגלי / פיליס גלזר


חומרים (25 מנות)
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר חום
2 ביצים גדולות ( או 3 קטנות)
1.25 כוסות "קמח רב שימושי" של שטיבל (או לחלופין 1.25 כוסות המתחלקות חצי חצי בין קמח מלא לקמח לבן)
1/2 כפית מכל אחד אבקת סודה, קינמון,ג'ינג'ר ופלפל אנגלי
אופן ההכנה
  1. שמים את החמאה בקערה יחד עם הסוכר. מוסיפים מים רותחים ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מצננים מעט ומוסיפים ביצים. טורפים במטרפת יד. מנפים את החומרים היבשים דרך מסננת אל תוך הבלילה. מערבבים עד שהבלילה חלקה.
  2. יוצקים לתבנית 20x30 עם תחתית מרופדת בנייר פרגמנט ודפנות משומנות.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס במשך כ-20-25 דקות, או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.
  4. מוציאים מהתנור, מצננים מעט וחותכים לריבועים. אפשר לחמם שוב, אך רצוי בטוסטר אובן ולא במיקרוגל.


חזרה