שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צ'אטני מנגו טרי / רותי קינן

למשפחת הצ'אטני משתייכים סוגים רבים של רטבים-מחמצים, טריים או מבושלים ולעתים אף עשויים כמרקחות הנשמרות לאורך זמן. ברוב סוגי הצ'אטני משתמשים בפירות לא בשלים. את המתכון הפשוט שכאן רצוי להכין סמוך ככל האפשר להגשה, כדי שהתבלינים לא יאבדו מעוצמתם. מגישים כתוספת לבשר על האש, לאורז או כמטבל. החומרים (לכוס וחצי מטבל):


חומרים (6 מנות)
2 (כ-750 גרם) מנגו לא בשלים
1 כוס עלי נענע
1/2 כוס עלי כוסברה
3 כפות סוכר או דבש
2 כפיות מלח גס
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית זנגוויל טחון
1/4 כפית פלפל אדום חריף
1/4 כפית ציפורן
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
  1. קולפים את המנגו, מוציאים את הגלעין וחותכים את הבשר לפיסות מניחים. בקערת הבלנדר או מעבד המזון ומוסיפים את יתר החומרים.
  2. מעבדים את התערובת למחית חלקה. טועמים ומוסיפים עוד סוכר, מלח או פלפל חריף, לפי הטעם. מגישים בקעריות קטנות.




חזרה