שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט קיסר / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
1/2 כוס שמן זית
1 שן שום כתושה
1 כוס קוביות לחם לבן או באגט
2-1 חסות גדולות(ערביות)
1 כפית מלח
1/2 כפית אבקת חרדל
פלפל שחור
3 פילה אנשובי קצוצים דק ( לא הכרחי)
3 כפות חומץ בן יין לבן
1 ביצה
מיץ מ-1 לימון
3-2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
  1. מערבבים את השמן עם השום. מחממים 2 כפות ממנו במחבת גדולה ומטגנים את קוביות הלחם עד שמזהיבות מכל הצדדים. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
  2. שוטפים היטב את עלי החסה, מייבשים וחותכים לפיסות. מניחים בקערה גדולה ובוזקים מלח, אבקת חרדל, פלפל ואנשובי. מטפטפים למעלה את החומץ ואת השמן שנותר.
  3. חולטים את הביצה במים רותחים 1.5 דקות (לא יותר, כדי שלא תתקשה) ושוברים אותה מעל הסלט. יוצקים עליה את מיץ הלימון, מוסיפים את קוביות הלחם המטוגנות וגבינת הפרמזן ומקפיצים את הסלט עד שהביצה נעלמת בתוכו. מגישים מיד.


    שיפורים ותוספות:

    מרכיב מסורתי אך לא הכרחי - כמה טיפות רוטב ווסטרשייר.

    יש המוסיפים לסלט גם מעט עירית קצוצה וטרגון.

    אפשר להוסיף גם 2 ביצים קשות, חתוכות לשישיות.

    במקום לתבל את הסלט בשלבים, אפשר להכין רוטב: טורפים את הביצה עם 1/3 כוס שמן, 3 כפות חומץ לבן, מיץ מלימון אחד, כפית חרדל מוכן (רצוי גרגרים), 3 פילה אנשובי מעוכים או כפית ממרח אנשובי, מלח ופלפל. יוצקים הכל על החסה ומקפיצים. מוסיפים את הקרוטונים וגבינת הפרמזן ומקפיצים שוב.








חזרה