שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מלבי פרווה / רותי קינן

אפשר להכין מלבי על בסיס מים בלבד אך אפשר גם להשתמש בחלב קוקוס, המוסיף טעם נחמד למאכל.


חומרים (6 מנות)
1 קופסה חלב קוקוס (כ-400 מ"ל)
1/3 כוס סוכר
4 כפות עמילן תירס (קורנפלור)
3 כפות שקדים גרוסים
להגשה:
שקדים , אגוזים, או פיסטוקים גרוסים, או סירופ (ראו מתכון מימין)
אופן ההכנה
  1. מעבירים את תכולת קופסת חלב הקוקוס לסיר ומודדים מים בכמות של קופסה נוספת. מוסיפים לסיר יחד עם הסוכר ומביאים לרתיחה.
  2. בוללים את העמילן בחצי כוס מים ומוסיפים תוך כדי בחישה לחלב הרותח. מוסיפים את השקדים הגרוסים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל תוך בחישה עוד 1-2 דקות.
  3. מסירים מהאש ומעבירים לצלוחיות או גביעים. מצננים היטב.
  4. לפני ההגשה בוזקים אגוזים, שקדים או פיסטוקים, או יוצקים מהסירופ.


חזרה