שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שניצל עגל וינאי / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
6 כתיתות עגל (כ-150 גרם כ"א)
מלח ופלפל
3 כפות קמח
2 ביצים
100 גרם פירורי לחם
25 גרם מרגרינה
4 כפות שמן
להגשה:
פלחי לימון
אופן ההכנה
  1. מייבשים היטב את הכתיתות בין מגבות נייר. זורים עליהן מעט מלח ופלפל משני הצדדים.
  2. מניחים את הקמח בצלחת שטוחה. טורפים את הביצים עם 2 כפות מים בקערה שטוחה אחרת. מניחים את פירורי הלחם בצלחת שלישית.
  3. טובלים כל כתיתה בקמח כך שתתכסה משני הצדדים ומנערים את העודף. טובלים בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם. מניחים את הכתיתות המצופות אחת על גבי השנייה.
  4. מחממים את השמן עם המרגרינה במחבת רחבה. מטגנים הכתיתות על להבה בינונית עד שהן מזהיבות היטב משני הצדדים. מגישים חם, עם פלח לימון.

    גיוונים בינלאומיים:

    השניצל הבסיסי ממש מבקש אלתורים, כיד הדמיון הטובה עליכם. אם המקור משעמם לכם בחך, נסו לגוון:

    - לתוספת מהמזרח הרחוק: הוסיפו מעט רוטב סויה לתערובת הביצים במקום מים, והחליפו חלק מפירורי הלחם ב- 2 כפות שומשום.

    - למגע צרפתי: הוסיפו כפית חרדל דיז'ון לביצה הטרופה.

    - לגוון ים תיכוני: הוסיפו לפירורי הלחם כף גדושה של תערובת עשבי תיבול איטלקית או פרובנסאלית ומעט פתיתי שום יבש.

    - לניחוח הונגרי: תבלו את תערובת הפירורים בכף פפריקה מתוקה וקורט פפריקה חריפה.

    - לנוסח ספרדי או לטיני: נסו להוסיף כמה טיפות טבסקו לתערובת הביצים, וכף כוסברה קצוצה (רצוי יבשה) לפירורי הלחם.

    - לטעם מזרח תיכוני: הוסיפו לפירורי הלחם כף נענע ופטרוזיליה מיובשות.

    - לארומה מזרחית: תבלו את הקמח בקורט קינמון, כמון וכוסברה טחונים.

    - לטעמים פיקנטיים: אפשר לבזוק על הכתיתות לפני הציפוי (במקום מלח ופלפל או בתוספת להם) את תערובת התיבול החביבה עליכם: חוואייג' למרק, בהרט, תערובת לעוף או לקציצות.

    - לקבלת ציפוי עבה ופריך: ותרו על הקמח וטבלו את הכתיתה פעמיים בפירורי הלחם, לפני הטבילה בביצים הטרופות ואחריה.








חזרה