|
|
|
|
פלפלים ממולאים בגבינה ואורז
/ רותי קינן
|
חומרים (8 מנות)
|
8 פלפלים בינוניים בצבעים שונים או 16-20 פלפלים גמדיים מאורכים |
1/2 כוס אורז |
מלח |
150 גרם גבינה בולגרית או פטה |
1 גביע (250 גרם) גבינת אורדה או ריקוטה |
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת |
2 ביצים |
2 כפות פטרוזיליה קצוצה |
1 כף נענע קצוצה |
קורט פלפל |
2 כפות שמן זית |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מסירים מהפלפלים את הראשים, מוציאים את הגרעינים ושוטפים היטב. אם משתמשים בפלפלים גמדיים, מסירים מכל אחד פרוסה אורכית (כך שתיווצר מעין "סירה").
- מבשלים את האורז ב ¾ כוס מים רותחים ומעט מלח, עד שכל המים נספגים והאורז מתרכך חלקית.
- מעבירים את האורז לקערה, מוסיפים את הגבינה הבולגרית, האורדה, חצי מכמות הקשקבל, הביצים, הפטרוזיליה, הנענע והפלפל, ומערבבים היטב.
- ממלאים את הפלפלים בתערובת ומעמידים אותם בתבנית עמוקה או בכלי חסין חום. זורים את שארית הקשקבל על המלית. יוצקים ½ כוס מים רותחים מעורבים בשמן זית ואופים כ - 40 דקות לפלפלים גדולים או 30 דקות לפלפלים קטנים (או עד שהפלפלים רכים והמלית יציבה).
- מגישים פושר או קר.
| חזרה | | |