שלח להדפסה  
ממולאים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פלפלים ממולאים בגבינה ואורז / רותי קינן


חומרים (8 מנות)
8 פלפלים בינוניים בצבעים שונים או 16-20 פלפלים גמדיים מאורכים
1/2 כוס אורז
מלח
150 גרם גבינה בולגרית או פטה
1 גביע (250 גרם) גבינת אורדה או ריקוטה
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
2 ביצים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף נענע קצוצה
קורט פלפל
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מסירים מהפלפלים את הראשים, מוציאים את הגרעינים ושוטפים היטב. אם משתמשים בפלפלים גמדיים, מסירים מכל אחד פרוסה אורכית (כך שתיווצר מעין "סירה").
  2. מבשלים את האורז ב ¾ כוס מים רותחים ומעט מלח, עד שכל המים נספגים והאורז מתרכך חלקית.
  3. מעבירים את האורז לקערה, מוסיפים את הגבינה הבולגרית, האורדה, חצי מכמות הקשקבל, הביצים, הפטרוזיליה, הנענע והפלפל, ומערבבים היטב.
  4. ממלאים את הפלפלים בתערובת ומעמידים אותם בתבנית עמוקה או בכלי חסין חום. זורים את שארית הקשקבל על המלית. יוצקים ½ כוס מים רותחים מעורבים בשמן זית ואופים כ - 40 דקות לפלפלים גדולים או 30 דקות לפלפלים קטנים (או עד שהפלפלים רכים והמלית יציבה).
  5. מגישים פושר או קר.


חזרה