|
|
|
|
גמבות ממולאות בגבינה וחצילים
/ רותי קינן
|
חומרים (6 מנות)
|
10 גמבות קטנות |
1 חציל גדול |
250 גרם גבינת פטה |
120 גרם גבינת קשקבל מגוררת |
100 גרם גבינה כחושה |
1 צרור עירית קצוצה |
2 ביצים טרופות |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- קולים את הגמבות בתנור או בגריל עד שקליפתן נחרכת. מכניסים לשקית ניילון וסוגרים. ממתינים מעט (האדים שנוצרים בשקית יסייעו לקליפה להיפרד בקלות מהגמבה), מסירים את הקליפות, חותכים את ראש הגמבה ומסלקים את הפנים והגרעינים.
- קולים את החציל בגריל או על להבה פתוחה עד שקליפתו חרוכה. מוציאים את הציפה, מניחים במסננת מעל קערה לניקוז הנוזלים.
- מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס). בקערה גדולה מערבבים את כל הגבינות עם העירית, הביצים, מלח ופלפל. מוסיפים את החציל הקלוי ומערבבים יחד.
- ממלאים את הגמבות בתערובת המלית, מניחים על תבנית ואופים כ - 20 דקות. מגישים חם או קר.
| חזרה | | |