|
|
|
|
עוף ברוטב בלסמי ותפוחי עץ
/ רותי קינן
|
חומרים (4 מנות)
|
1 מגשית עוף טרי מחולק |
2 תפוחי עץ "גרנד סמית" פרוסים דק |
2 כפות דבש |
למרינדה: |
1.25 כוסות יין מרסלה |
3/4 כוס יין אדום יבש |
2 כפות חומץ בלסמי |
2 מסמרי ציפורן |
קורט הל טחון |
1/4 כפית מלח |
1/4 כפית פלפל שחור |
1/4 כפית ג'ינג'ר |
אופן ההכנה |
- מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומשרים בה את העוף והתפוחים למשך 4 שעות.
- מוציאים מההשריה ומניחים את העוף והתפוחים בתבנית אפייה עם חצי מכמות המרינדה.
- מושחים את העוף בדבש ואופים כ - 45 דקות ב - 180 - 200 מעלות צלזיוס.
- מעבירים את התנור למצב גריל וממשיכים לצלות את העוף 5-10 דקות נוספות.
- במקביל, מצמצמים את המרינדה שנותרה בסיר לשליש ויוצקים על חלקי העוף בעת ההגשה.
| חזרה | | |