שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף ברוטב בלסמי ותפוחי עץ / רותי קינן


חומרים (4 מנות)
1 מגשית עוף טרי מחולק
2 תפוחי עץ "גרנד סמית" פרוסים דק
2 כפות דבש
למרינדה:
1.25 כוסות יין מרסלה
3/4 כוס יין אדום יבש
2 כפות חומץ בלסמי
2 מסמרי ציפורן
קורט הל טחון
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית ג'ינג'ר
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומשרים בה את העוף והתפוחים למשך 4 שעות.
  2. מוציאים מההשריה ומניחים את העוף והתפוחים בתבנית אפייה עם חצי מכמות המרינדה.
  3. מושחים את העוף בדבש ואופים כ - 45 דקות ב - 180 - 200 מעלות צלזיוס.
  4. מעבירים את התנור למצב גריל וממשיכים לצלות את העוף 5-10 דקות נוספות.
  5. במקביל, מצמצמים את המרינדה שנותרה בסיר לשליש ויוצקים על חלקי העוף בעת ההגשה.


חזרה