שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף אפוי ברוטב קוקוס / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
3 מגשיות ירכי עוף טרי
למרינדה:
1 כף פטרוזיליה קצוצה
400 גרם חלב קוקוס
4 שיני שום קצוצות
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 כפית רוטב סויה
2 כפות שמן זית
1 כפית שורש זנגביל קצוץ
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס פטרוזיליה לעיטור
1.5 כפות רוטב "ביריאני" הודי (בחנויות תבלינים)
אופן ההכנה
  1. חורצים בעוף כמה חריצים. מערבבים את מרכיבי המרינדה בתבנית ומשרים בה את .העוף מכסים ומניחים בקירור לכ-3 שעות.
  2. מוציאים את העוף מהמרינדה, שומרים עליה ומעבירים את העוף לתבנית אפייה. מכסים את התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200-180 מעלות צלזיוס לכ-40 דקות.
  3. מסירים את הכיסוי, יוצקים את המרינדה על העוף וממשיכים לאפות כ-25 דקות.
  4. מעבירים את התנור למצב גריל ואופים במשך 10-5 דקות נוספות. מעטרים בפטרוזיליה.


חזרה