|
|
|
|
עוף אפוי ברוטב קוקוס
/ רותי קינן
|
חומרים (6 מנות)
|
3 מגשיות ירכי עוף טרי |
למרינדה: |
1 כף פטרוזיליה קצוצה |
400 גרם חלב קוקוס |
4 שיני שום קצוצות |
1/2 כוס כוסברה קצוצה |
1 כפית רוטב סויה |
2 כפות שמן זית |
1 כפית שורש זנגביל קצוץ |
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה |
1/4 כפית מלח |
1/4 כפית פלפל שחור גרוס |
1/2 כוס פטרוזיליה לעיטור |
1.5 כפות רוטב "ביריאני" הודי (בחנויות תבלינים) |
אופן ההכנה |
- חורצים בעוף כמה חריצים. מערבבים את מרכיבי המרינדה בתבנית ומשרים בה את .העוף מכסים ומניחים בקירור לכ-3 שעות.
- מוציאים את העוף מהמרינדה, שומרים עליה ומעבירים את העוף לתבנית אפייה. מכסים את התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200-180 מעלות צלזיוס לכ-40 דקות.
- מסירים את הכיסוי, יוצקים את המרינדה על העוף וממשיכים לאפות כ-25 דקות.
- מעבירים את התנור למצב גריל ואופים במשך 10-5 דקות נוספות. מעטרים בפטרוזיליה.
| חזרה | | |