שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בדלעת / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
1/2 מגשית חזה עוף טרי
1/2 מגשית כבד עוף טרי
1/2 דלעת גדולה, עם הקליפה
1 מגשית כנפי עוף טרי
3 בצלים גדולים חתוכים לריבועים גדולים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1 כף עלי כוסברה קצוצים
1 כף עלי בזיליקום קצוצים
5 שיני שום כתושות
1 כוס יין אדום יבש
4 כפות דבש
4-5 כפות שמן זית
אופן ההכנה
  1. חותכים את חזה העוף לקוביות (3X3 ס"מ).
  2. מרוקנים בעזרת כף את פנים הדלעת תוך יצירת כדורים. מניחים את כדורי הדלעת בצלוחית.
  3. מגלפים את שולי הדלעת (הקליפה) תוך יצירת משולשים קטנים. מחממים את שמן הזית ומאדים את הבצל, קוביות חזה העוף, הכבדים והכנפיים. מתבלים במלח ופלפל ומכבים את האש.
  4. מוסיפים לעוף את עשבי התיבול הקצוצים, שיני השום וכדורי הדלעת. מערבבים, מעבירים לתוך הדלעת (העשויה כקערה) ויוצקים מעל את היין והדבש.
  5. מכסים בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל - 170-180 מעלות צלזיוס למשך שעה. מסירים את נייר האפייה וממשיכים לאפות כ - 1/2 שעה. אם הנוזלים התאדו, מוסיפים מעט יין.

    חשוב: יש להתאים את גודל הדלעת לגודל תא האפייה. בשום מקרה אסור שהדלעת תיגע ישירות בדופן תא האפייה.


חזרה