|
|
|
|
עוף בדלעת
/ רותי קינן
|
חומרים (6 מנות)
|
1/2 מגשית חזה עוף טרי |
1/2 מגשית כבד עוף טרי |
1/2 דלעת גדולה, עם הקליפה |
1 מגשית כנפי עוף טרי |
3 בצלים גדולים חתוכים לריבועים גדולים |
1/4 כפית מלח |
1/4 כפית פלפל שחור גרוס |
1 חבילת פטרוזיליה קצוצה |
1 כף עלי כוסברה קצוצים |
1 כף עלי בזיליקום קצוצים |
5 שיני שום כתושות |
1 כוס יין אדום יבש |
4 כפות דבש |
4-5 כפות שמן זית |
אופן ההכנה |
- חותכים את חזה העוף לקוביות (3X3 ס"מ).
- מרוקנים בעזרת כף את פנים הדלעת תוך יצירת כדורים. מניחים את כדורי הדלעת בצלוחית.
- מגלפים את שולי הדלעת (הקליפה) תוך יצירת משולשים קטנים. מחממים את שמן הזית ומאדים את הבצל, קוביות חזה העוף, הכבדים והכנפיים. מתבלים במלח ופלפל ומכבים את האש.
- מוסיפים לעוף את עשבי התיבול הקצוצים, שיני השום וכדורי הדלעת. מערבבים, מעבירים לתוך הדלעת (העשויה כקערה) ויוצקים מעל את היין והדבש.
- מכסים בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל - 170-180 מעלות צלזיוס למשך שעה. מסירים את נייר האפייה וממשיכים לאפות כ - 1/2 שעה. אם הנוזלים התאדו, מוסיפים מעט יין.
חשוב: יש להתאים את גודל הדלעת לגודל תא האפייה. בשום מקרה אסור שהדלעת תיגע ישירות בדופן תא האפייה.
| חזרה | | |