שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ריזוטו חצילים ופטריות / ליאור לב-רן


חומרים (6 מנות)
500 גרם אורז ריזוטו
2 בצלים גדולים קצוצים
2 חצילים בינוניים (חתוכים לקוביות קטנות)
200 גרם פטריות שמפיניון טריות (חתוכות לרבעים)
200 גרם פטריות פורטובלו קצוצות
500 מ"ל יין לבן
ציר ירקות רותח
200 גרם חמאה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. ממיסים חצי מכמות החמאה בסיר רחב, ומוסיפים את קוביות החצילים. מטגנים כמה דקות, עד שהחצילים משחימים מעט. מוציאים ומניחים בצד.
  2. ממיסים את שארית החמאה באותו סיר ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את שני סוגי הפטריות ומטגנים שלוש דקות נוספות.
  3. מוסיפים את האורז לסיר, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שגרגרי האורז ממש חמים (נוגעים בהם ובודקים).
  4. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב, על להבה גבוהה עד שרוב היין מצטמצם.
  5. מחזירים את החצילים לסיר ומערבבים.
  6. מוסיפים שתי מצקות של ציר ירקות רותח וממשיכים לערבב על אלהבה גבוהה. מחכים עד שהציר מצטמצם והאורז מקבל סמיכות של דייסה וחוזרים על הפעולה. ממשיכים כך עד שהאורז רך ודייסתי. מתבלים במלח ופלפל, ומגישים חם.



חזרה