שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מנקוטי / רותי קינן

את הבצק מכינים בהדרגה, בכל פעם מביצה אחת, כדי שלא יתייבש.


חומרים (4 מנות)
2 ביצים
כ-3 כוסות קמח
קורט מלח
שמן לטיגון עמוק
החומרים ל"דבש":
2 כוסות סוכר
2.5 כוסות מים
רצועות קליפת תפוז
1 מקל קינמון
1/2 מקל וניל
אופן ההכנה
  1. להכנת ה"דבש", מניחים את כל החומרים בסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים, ברתיחה איטית, עד שפני הסירופ מתכסים בקצף. הבישול עשוי להימשך כ - 20 דקות, ובינתיים מכינים את העוגיות. אם הסירופ מעלה קצף לפני שהעוגיות מוכנות, מסירים אותו מהאש ומחממים שוב לפני שטובלים בו את העוגיות.
  2. שוברים ביצה אחת לתוך קערה יבשה. מתחילים להוסיף את הקמח וללוש עם הביצה באצבעות לבצק רך.
  3. ממשיכים להוסיף מהקמח בהדרגה, תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק יציב ויבש למדי (אחרי הוספה של כ - 1/2 1 כוסות קמח).
  4. מעבירים את גוש הבצק למשטח מקומח היטב וממשיכים ללוש עוד מעט, עד שהוא נעשה אחיד ואינו נדבק לידיים. מתחילים לרדד את הבצק לעלה. מקמחים את פניו, הופכים, מקמחים ומרדדים. בוזקים שוב קמח וממשיכים לרדד ולקמח עד שמתקבל עלה דק מאוד.
  5. מחממים שמן במחבת קטנה או בסיר בינוני רחב, בגובה של כ - 3 ס"מ. השמן צריך להיות חם, אך לא רותח. בודקים אם הטמפרטורה מתאימה לטיגון על-ידי טבילת פיסת בצק בשמן. כשהיא צפה ומעלה בועות סביבה - השמן חם דיו. יש להקפיד על ויסות טמפרטורת השמן, כך שהוא לא יהיה חם מדי. רצוי לכוון את הלהבה לחום נמוך.
  6. חותכים את עלה הבצק לרצועות ברוחב 3-4 ס"מ. אוחזים כל רצועה בקצה אחד מעל המחבת ומשקעים רק כ - 3 ס"מ מהקצה השני בשמן. כשהבצק מטוגן קלות, מסובבים אותו סביב עצמו (כשבלול) בעזרת מזלג וממשיכים להשקיע עוד מרצועת הבצק בשמן.
  7. ממשיכים לטגן ולסובב את הרצועה עד שנוצרת "שושנה" (או שבלול). מחזיקים אותה בעזרת המזלג עד שהיא מטוגנת קלות ואינה נפתחת. מעמידים על צידה וממשיכים לטגן עד שהיא מזהיבה קלות.
  8. בינתיים אפשר להתחיל בטיגון עוגייה נוספת: כשהופכים אותה, מוציאים את העוגייה הקודמת לתוך מסננת מרופדת במגבת נייר. כשמסיימים לטגן את העוגיות הראשונות, מכינים בצק מהביצה השנייה ומטגנים כנ"ל.
  9. כשכל העוגיות מטוגנות, טובלים כל עוגייה לחוד למשך כדקה בסירופ, כך שתתכסה בו מכל .הצדדים מעבירים לצלחת הגשה.
  10. גיוונים: אפשר להוסיף לבצק כף או שתיים שומשום כהה בזמן הלישה. העוגיות יקבלו עוד טעם ופריכות.
    אפשר להוסיפ לסירופ שתיים-שלוש כפות דבש אמיתי, למי שאוהב, או לתבל אותו במי פריחת הדרים.
חזרה