שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מקלות מלוחים / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
2 כוסות קמח
1.5 כפות שומשום כהה
קורט מלח
1/2 כוס מים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
  1. מניחים בקערה כוס וחצי מהקמח, את השומשום ומעט מלח. מתחילים להוסיף את המים תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק יבש למדי. מעבירים למשטח מקומח וממשיכים ללוש עוד דקה או שתיים עד שהבצק אחיד ואינו נדבק לידיים. מחלקים את הבצק לשניים.
  2. מתחילים לרדד את אחד מחלקי הבצק לעלה. מקמחים את פניו, הופכים, מקמחים ומרדדים. בוזקים שוב קמח וממשיכים לרדד ולקמח עד שמתקבל עלה דק מאוד. מניחים את העלה בצד ל"מנוחה" ומרדדים באותה דרך את החלק השני של הבצק.
  3. מחממים שמן במחבת רחבה בגובה של כ - 2 ס"מ. חותכים כל עלה לרצועות ברוחב 1.5 ס"מ ובאורך של כ - 10 ס"מ.
  4. בודקים אם השמן חם דיו על-ידי טבילת פיסת בצק בתוכו. כשהבצק צף ומעלה בועות סביבו, הטמפרטורה נכונה. מנמיכים את הלהבה ומטגנים את רצועות הבצק עד שהן מזהיבות מעט (הן ימשיכו להזהיב גם כשהן מחוץ לשמן). מעבירים מיד, בכף מחוררת, למסננת מרופדת במגבות נייר.

    טיפים:

    מכונת רידוד לפסטה תהפוך את שלב הרידוד של המנקוטי או המקלות למהיר וקצר יותר. מרדדים עד שמתקבל עלה דק, כמו בהכנת פסטה.

    בשלב הטיגון חשוב במיוחד להקפיד על טמפרטורה נכונה של השמן, כדי שהעוגיות ייטגנו במתינות ולא יישרפו. רצוי לטגן בסבלנות על להבה נמוכה ולהקפיד שהעוגיות יהיו טבולות מלוא גובהן כמעט בשמן, במשך כל זמן הטיגון.

    כפית עמילן תירס (קורנפלור) מהול במעט מים תעניק ל"דבש" ברק מיוחד.

    את ה"דבש" (שאינו אלא סירופ סוכר מתובל) אפשר להכין מראש בכמות גדולה יותר ולשמור בצנצנת .במקרר כשמכינים את המנקוטי מחממים עד לרתיחה וטובלים את העוגיות בסירופ החם.

    לצורה יפה יותר של העוגיות, המלוחות והמתוקות, אפשר להשתמש בגלגלת משוננת לחיתוך הרצועות.





חזרה